Α. Αγραφιώτης: Που θα μας φτάσει ο Θατσερικός Τσίπρας και το νεοκομμουνιστικό μόρφωμα του;

ΑΡΘΡΟ του Άγγελου Αγραφιώτη, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Λυπάμαι πολύ. Λυπάμαι για όλους τους γνήσιους αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς,. Μπορεί να μη συμφωνώ ιδεολογικά, ωστόσο εκτιμώ την εντιμότητα και τη συνέπεια στην ιδεολογία, υπερασπίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται και να εκφράζει ελεύθερα αυτά τα οποία πιστεύει. Λυπάμαι που αυτοί οι γνήσιοι Αριστεροί, που είδαν το όνειρο τους να γίνεται πραγματικότητα και το «μικρό» τους κόμμα να γίνεται κυβέρνηση, περιμένοντας επιτέλους να δουν την «αριστερά τους» στη πράξη, τελικά να απογοητεύονται βλέποντας πως η αριστερά τους, ασκεί την πιο σκληρή πολιτική των τελευταίων ετών.

Δε λυπάμαι καθόλου όμως όλους αυτούς τους δήθεν αριστερούς, που για τις καρέκλες τους, κλείνουν τα στόματα τους, αλλάζουν στρατηγικές και ταυτόχρονα κλείνουν τα αυτιά τους μέσα στη κοινωνία, μη ακούγοντας τις κραυγές αγωνίας, τους φόβους και τις ανασφάλειες που ταλανίζουν τον καθένα από εμάς.

Ψηφίζουν «ΝΑΙ». Ναι, σε όσα μέχρι χθες αντιπαλευόταν. Ναι, σε όσα καταστρέφουν και ρημάζουν οτιδήποτε έμεινε όρθιο και ταυτόχρονα καταστρέφοντας ολοκληρωτικά ότι ήδη είναι ρημαγμένο.

Είναι οι ίδιοι που μίλαγαν για κόκκινες γραμμές. Αναμφισβήτητα, όπως αποδείχθηκε η μοναδική κόκκινη γραμμή της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η με κάθε τρόπο παραμονή τους στην εξουσία.

Αυτοί που έλεγαν ότι οι προηγούμενοι ξεπουλούσαν την πατρίδα, αυτή τη στιγμή εκποιούν τα “ασημικά” της χώρας για 99 χρόνια. Αυτό ούτε η Θάτσερ δε θα το έκανε…Επιπλέον έχουν και θράσος και ειρωνεύονται όσους αντιδρούν θυμίζοντάς τους πως αντέξαμε ως χώρα 400 χρόνια σκλαβιάς, δε θα αντέξουμε 99 χρόνια υποθήκευσης των πάντων; .

Ο ίδιος ο Τσίπρας, είχε κάνει σημαία το σύνθημα, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και πως η κυβέρνησή του προστατεύει την πρώτη κατοικία, αλλά από 1η Ιουνίου ξεκινούν οι κατασχέσεις οικιών, ακόμη και πρώτης ιδιοκτησίας. Στην Πάτρα και μόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επίκεινται 7.500 κατασχέσεις.

Θα μείωναν το ΦΠΑ και αυτό σκαρφάλωσε στο 24%. Ακόμη και σε νησιά με μειωμένο ΦΠΑ, το αύξησαν καταστρέφοντας έτσι και το μοναδικό πυλώνα που θα έφερνε κέρδος στη χώρα μας, τον τουρισμό, οδηγώντας χιλιάδες τουρίστες σε άλλους προορισμούς..

Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά τελικά έμεινε μόνιμος φόρος!!!

Η μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους δικαιούχους, η σύσταση του κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και η λίστα ιδιωτικοποιήσεων…. ακόμα περιμένουν!

Οι δανειστές μας ζητούν την εφαρμογή ακόμη 15 προαπαιτούμενων, ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 7.5 δις ευρώ και η κυβέρνηση αναφέρεται σε επιτυχή διαπραγμάτευση….

Πραγματικά δε γνωρίζω, κατά πόσο ο καθένας από εμάς έχει αντιληφθεί ακριβώς τι κέρδισε ή καλύτερα τι έχασε η χώρα μας, από την πολύμηνη διαπραγμάτευση του κ.Τσίπρα.

Ένα τίποτα σε δόσεις. Αυτό πήραμε και αυτό θα φανεί άμεσα στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών.

Παρηγοριά στον άρρωστο, από την ανεκδιήγητη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμενου, το κούρεμα του χρέους… Μας χάιδευαν τα αυτιά. Τελικά τι κατάφεραν; Αντί να κουρευτεί το χρέος, κουρεύτηκε η απόφαση του 2012!!!

Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν δεν διαπραγματευόταν και τόσο σκληρά.

Όταν πήρε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, γινόταν λόγος για…αριστερή παρένθεση!!!

Ποια αριστερή; Στην ουσία πρόκειται για ένα νεοκομμουνιστικό μόρφωμα, το οποίο φορολογεί τα πάντα και φτωχοποιεί ολοκληρωτικά τη μεσαία τάξη. Ταυτόχρονα είναι και νεοφιλελεύθερη, γιατί ξεπουλούν όλα τα ασημικά της πατρίδας μας.

Ποια παρένθεση; Σε παρένθεση έχει μπει ολόκληρη η χώρα. Όλοι οι Έλληνες. Μια καταστροφική παρένθεση από την οποία πρέπει άμεσα να βγούμε, για να σταματήσει η μετανάστευση χιλιάδων νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας, οι νέοι μας, αναγκάζονται να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες. Οικογένειες διαλύονται…

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υποστηρίζει πως είναι αναγκαία μια νέα αναδιάρθρωση και μια νέα απομείωση του χρέους. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα λάθη. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αυτοί όσο κυβερνούν, τόσο διαλύουν. Φτάνει πια!

Τέλος, σε σχέση με τις δηλώσεις της κας.Βαγενά, περί των 400 χρόνων σκλαβιάς που αντέξαμε… Δε θα πω πολλά, παρά μόνο ένα: Όσο σου κλέβουν το παρόν, τόσο σου πουλούν ένδοξο παρελθόν, και όσο και αν είμαστε περήφανοι γι αυτό, δυστυχώς δε τρώγεται, ούτε ρευστοποιείται!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει