Βοήθεια απο το Στέκι Αλληλεγγύη για όλους" στον προσφυγικό καταυλισμό στο Αερινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τρίτη το πρωί οι εθελοντές από το Στέκι “Αλληλεγγύη για όλους” βρεθήκαμε στον πρόχειρο καταυλισμό για τους πρόσφυγες που στήθηκε έξω από το Αερινό. Προσφέραμε χυμούς κρουασάν κονσέρβες παιδικές τροφές και γάλα. Βοηθήσαμε την γιατρό από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου προσφέροντας φάρμακα και υγειονομικό υλικό που είχαμε μαζέψει καθώς και την ομάδα εθελοντών των Ειδικών δυνάμεων στο μοίρασμα του φαγητού.

Οι συνθήκες διαμονής των ανθρώπων αυτών δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες. Αντίσκηνα με χαρτόνια αντί για πάτωμα ! Χωρίς κουβέρτες, την προηγούμενη νύχτα, μας είπαν, πάγωσαν και όλα σχεδόν τα παιδάκια ήταν άρρωστα.

Χωρίς νερό, παρά μόνο εμφιαλωμένο για να πίνουν.

Και το κυριότερο! Χωρίς οργάνωση και χωρίς διαχείριση.

Μοναδική εξαίρεση η 111 Πτέρυγα Μάχης η οποία έχει αναλάβει την διατροφή τους.

Ως Στέκι Αλληλεγγύης θεωρούμε υποχρέωσή μας την βοήθεια και την στήριξη των προσφύγων. Γι’ αυτόν το λόγο δρομολογούμε κι άλλες επισκέψεις στον καταυλισμό τις επόμενες μέρες.

Περιμένουμε τις προσφορές σας!

Θυμίζουμε πως συλλέγουμε τρόφιμα (κονσέρβες, γάλατα βρεφικά και μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές σε βαζάκια, κρέμες βρεφικές, σοκολάτες, μπισκότα, ξηρά τροφή) είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτιά υγείας, πάνες βρεφικές, σερβιέτες, μωρομάντηλα). Υπάρχει επίσης μεγάλη ανάγκη για κουβέρτες.

Η συλλογή βοήθειας συνεχίζεται και στο χώρο του Στεκιού, Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία πρωινά 11 με 1 και απογεύματα 6-8 καθημερινά.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 24210 91440
Ελπίζουμε να καταλάβει σύντομα η πολιτεία το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που καλείται να διαχειριστεί και να είναι πιο συνεπής σ΄ αυτούς τους ανθρώπους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει