“Βούλιαξαν” το λιμάνι του Βόλου – Δεκάδες χιλιάδες Βολιώτες στους δρόμους

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Με καϊκια, αγροτικά μηχανήματα, νταλίκες, ταξί ακόμα και άλογα, οι Βολιώτες έστειλαν το μήνυμα

Ημέρες αντίδρασης στο πρώτο, αλλά κυρίως στο δεύτερο μνημόνιο με τους δανειστές της χώρας, θύμησε η Τετάρτη, με δεκάδες χιλιάδες Βολιώτες, όλων των ηλικιών και των επαγγελματικών κλάδων, να βγαίνουν στις πλατείες, “βουλιάζοντας” τους δρόμους αλλά και το λιμάνι της πόλης.

65a783b4-eb95-47bc-98dc-028a0f982d97.jpg

Με καϊκια, αγροτικά μηχανήματα, νταλίκες ακόμα και άλογα, εργαζόμενοι, έμποροι και επαγγελματίες, όλων των κλάδων, από αυτόν του πρωτογενούς τομέα, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, μέχρι των εργατών της κατακρεουργημένης βιομηχανικής ζώνης και από τους επιστημονικούς, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, μέχρι και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα, ένωσαν τις φωνές τους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

2ae946ee-86ec-4f26-92e2-2281107338ef.jpg

Χαρακτηριστικές οι ομιλίες όλων των εκπροσώπων των φορέων και στις δύο προσυγκεντρώσεις που προηγήθηκαν των πορειών, με τον Βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Μαγνησίας να τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: “Ο νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί, τώρα. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται!

3.jpg

Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων.
Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε.
Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!

11111111.jpg

2.jpg

Χαρακτηριστικός και ο χαιρετισμός του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρου Γαϊτάνη: Αγωνιζόμενοι πολίτες της Μαγνησίας,
Aπό μέρους των επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας, από μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που τα μέλη του συμπληρώνουν 24 μέρες αποχής, χαιρετίζω αυτήν την πρωτόγνωρη συγκέντρωση.

Σήμερα είμαστε όλοι οι κλάδοι εδώ. Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αλιείς. Δημόσιοι υπάλληλοι και εργατοϋπάλληλοι. Είμαστε όλοι εδώ. Στην κορυφαία διαδήλωση της μεταπολίτευσης. Σε μια αγωνιστική συμπαράταξη κατά του προσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Είναι αλήθεια και πρέπει να το παραδεχτούμε ότι αυτό το περιβόητο προσχέδιο έκανε κι ένα απρόσμενο καλό. Σήκωσε τους Έλληνες από τον καναπέ. Τους έβγαλε στους δρόμους. Και οι Έλληνες από τους δρόμους στέλνουν το δικό τους μήνυμα: Στους δανειστές, που επιβάλλουν τις αποφάσεις. Στην κυβέρνηση. Στην αντιπολίτευση:

Οι Έλληνες λένε όχι στη δωδέκατη μείωση των συντάξεων. Όχι στην υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Όχι στο κλείσιμο γραφείων κι επιχειρήσεων.

Είμαστε όλοι εδώ. Γιατί επιτέλους κλείσαμε τα αφτιά μας στην κατασυκοφάντηση του κάθε κλάδου ξεχωριστά. Ν’ ακούμε αδιαμαρτύρητα οι ελεύθεροι επαγγελματίες κάποιους ν’ αποκαλούν τους δημόσιους υπάλληλους τεμπέληδες και άχρηστους, που πρέπει να απολυθούν. Ν’ ακούτε αδιαμαρτύρητα οι μισθωτοί κάποιους ν’ αποκαλούν τους ελεύθερους επαγγελματίες φοροφυγάδες. Όταν έχει καταργηθεί το όριο του αφορολογήτου, η φορολόγηση αυξηθεί. Καταλάβαμε όλοι μας ότι με το «διαίρει και βασίλευε» κάνουν επέλαση τα αντιλαϊκά μέτρα. Τώρα πια επιτέλους είμαστε ενωμένοι.

Το ασφαλιστικό για να είναι βιώσιμο, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι αξιόπιστο. Όταν όμως οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν τις σημερινές εισφορές, όταν χάνουν ακόμη και τις ρυθμίσεις, είναι παράλογο να πιστεύει κανείς ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν τις αυξημένες εισφορές.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η εισπραξιμότητα. Ρωτάμε λοιπόν: Για ποια εισπραξιμότητα μπορούμε να μιλάμε με τέτοιες αυξήσεις εισφορών; Μπορούν να μας πουν γιατί για το ασφαλιστικό δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη; Το ΕΤΑΑ-ΤΑΝ των δικηγόρων προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει σε αναλογιστική μελέτη. Το Υπουργείο Εργασίας όμως αρνήθηκε να εγκρίνει τη δαπάνη.

Στο ασφαλιστικό υπάρχει η αρχή της ανταποδοτικότητας. Ρωτάμε: Πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχει να υπάρχει ανταποδοτικότητα εισφορών και συντάξιμων αποδοχών; Για ποια ανταποδοτικότητα όμως μπορούμε να μιλάμε, όταν οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές με τεράστια απόκλιση και θα λαμβάνουν συντάξιμες αποδοχές με ελάχιστη; Με συνολικές επιβαρύνσεις φόρων και εισφορών, που θα αυξηθούν από το 54% στο 69%, καμία ρύθμιση δεν μπορεί να μασκαρευτεί σε κοινωνικά δίκαιη.

Και αν το ασφαλιστικό το βλέπουν σαν αγελάδα οι δανειστές, ας μάθουν ότι αγελάδα νηστική δεν κατεβάζει γάλα.

eada889f-7723-4bc5-98d0-51107d6fcea5.jpg

Trakter.jpg

Giatroi.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg


Μπορεί επίσης να σας αρέσει