Βραδιά αφήγησης στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών “ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 26 Απριλίου, η έκθεση εικαστικών έργων του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου αφιερωμένη στους μύθους και τα παραμύθια με τίτλο «Όταν ο λύκος δεν ειναι εδώ…», με μια βραδιά αφήγησης.

Η αφηγήτρια Ναυσικά Καψαλά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Ταξιάρχη Κούντρια ενθουσίασε με τις ιστορίες της τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους των παραμυθιών και της τέχνης.

Η έκθεση «Όταν ο λύκος δεν ειναι εδώ» που λειτούργησε στο ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ για έναν ολόκληρο μήνα, από την 1 έως τις 26 Απριλίου, κατάφερε συνδυάζοντας την τέχνη με την παιδική λογοτεχνία να φέρει σε επαφή τα παιδιά του ΚΔΑΠ αλλά και των σχολείων της περιοχής που την επισκέφθηκαν με διάφορες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης πάνω σε ένα θέμα οικείο και αγαπητό , όπως τα παραμύθια και οι μύθοι.

Στα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά που πραγματοποιήθηκαν από μέλη της ομάδας καλλιτεχνών στο πλαίσιο της έκθεσης, τα παιδιά κατανόησαν περισσότερο τα έργα ακούγοντας τον καλλιτέχνη να μιλά γι’ αυτά, αλλά και πειραματίστηκαν τα ίδια δουλεύοντας μαζί του.

Ο κύκλος των δημιουργικών απογευμάτων με καλλιτέχνες και παιδιά ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου με την εικαστικό Έρη Σκυργιάννη που παρουσίασε στα παιδιά το έργο της «Τα Νεφελομερινόψωμα». Η ζωγράφος πειραματίστηκε με τα παιδιά χρησιμοποιώντας ευφάνταστες τεχνικές σε μια ομαδική κατασκευή-εγκατάσταση με θέμα το σύμπαν . Έπειτα τα παιδιά κατασκεύασαν τα δικά τους τρισδιάστατα διαστημόπλοια από χρωματιστά χαρτιά κι ένα φανταστικό ταξίδι σε άγνωστους κόσμους ξεκίνησε.

Το ΚΔΑΠ «Βασδέκειο» δίνοντας έναν εικαστικό – καλλιτεχνικό προσανατολισμό σε όλα του τα προγράμματα, υιοθετεί την άποψη ότι η τέχνη, σε όλες τις μορφές της, ανοίγει καινούριους δρόμους και ορίζοντες για τα παιδική γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ολοκλήρωση. Γι’ αυτό θεωρεί σημαντικό να οργανώνει ανάλογες δράσεις για παιδιά, ενθαρρύνοντας τη δημιουργική έκφραση και προσπαθώντας τα παιδιά να έρχονται σε άμεση επαφή με πολιτιστικούς χώρους, με εικαστικά έργα και καλλιτέχνες, τις πηγές δηλαδή του πολιτισμού. Στόχος είναι να μην παραμένουν τα παιδιά ως απλοί θεατές, αλλά να νιώσουν την τέχνη ως ένα οικείο και χειροπιαστό μέσο να εκφραστούν και τα ίδια, μέσα από τη δύναμη της τέχνης που μπορεί να «συνομιλήσει» με ένα τόσο ιδιαίτερο κοινό προσεγγίζοντας με άμεσο τρόπο την παιδική ψυχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάνεις να απευθυνθεί στα τηλέφωνα 2421 0 91113 και 91114 ή να επισκεφθεί το κέντρο στη διεύθυνση Μυτιλήνης και Χαλκηδόνος στη Νέα Ιωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει