Βόλος: Αναζητείται ο κάτοχος της κομμένης καραμπίνας

Συνεχίζονται οι έρευνες, από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κατόχου της καραμπίνας με την κομμένη κάννη και κοντάκι, που κατασχέθηκε χθες το πρωί σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στον οικισμό αθιγγάνων Αλιβερίου Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα, στην παράγκα ενός άνδρα βρέθηκε η καραμπίνα, ενώ ο δράστης κατηγορείται για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Ο κάτοχός του όπλου, έχει απασχολήσει προσφάτως τις Αστυνομικές Αρχές Μαγνησίας.

Να θυμήσουμε ότι, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς ROMA στην Ν. Ιωνία, στον Τύρναβο και τα Φάρσαλα, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 263 άτομα, προσήχθησαν 16 και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων, ο τρίτος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ο τέταρτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και επτά ακόμη καταδικαστικές αποφάσεις, για τα αδικήματα των κλοπών, των διακεκριμένων κλοπών, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της αρπαγής ανηλίκου, της αποπλάνησης παιδιών, με συνολική ποινή φυλάκισης 7,5χρόνων και χρηματική ποινή εξακοσίων 600 ευρώ.

Επίσης, διενεργήθηκαν 179 έλεγχοι σε αυτοκίνητα όπου βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις του Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας(Κ.Ο.Κ.), και 29 κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια των ROMA, παρουσία τριών δικαστικών λειτουργών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο κυνηγετικά όπλα (ένα δίκαννο και μία καραμπίνα με κομμένη κάννη και κοντάκι,14 φυσίγγια, επτά μεταλλικά μέρη εκκλησιαστικών αντικειμένων(πολυέλαιος, καντήλι), χαλκός βάρους 7,2 κιλών, προερχόμενος από την καύση καλωδίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης βάρους 1,1 γρ.

Βάσει ανακοίνωσης, παρόμοιες αστυνομικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν αμείωτα από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει