Βόλος – Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: «Πρώτες ενέργειες και πρώτες βοήθειες στην καθημέρινότητα μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων υλοποιήθηκε από την ΕΠΑΣ Νέας Ιωνίας το σχολικό έτος 2012-2013 το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: «ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ».

Προσπαθήσαμε με τα επαναλαμβανόμενα μαθήματα και τις παρουσιάσεις να εμφυσήσουμε την ανάγκη μάθησης των Πρώτων Βοηθειών και να γίνει με τον καιρό αναπόσπαστο κομμάτι των γνώσεών μας.
Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή η εκπαίδευση στις Α΄ Βοήθειες θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα από την πολιτεία και συνείδηση για όλους μας.
Πιστεύουμε ότι μαζί με τις επαγγελματικές μας γνώσεις δώσαμε και κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε εμάς και στον συνάνθρωπό μας.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας:
Επισκεφτήκαμε την Π.Υ. Βόλου, όπου ενημερωθήκαμε για τις τεχνικές και το έργο τους.
Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων μας έφερε πιο κοντά στον κόσμο του εθελοντισμού και της διάσωσης.
Το ΕΚΑΒ, με την άρτια παρουσίαση του εξοπλισμού του και τις οδηγίες του προσωπικού έδωσε στην ομάδα μας μια ιδέα του δύσκολου έργου του.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τμήμα Βόλου, μας έδωσε τις πρώτες γνώσεις για την παροχή Α΄ Βοηθειών.
Το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου μας δίδαξε πόσο πολύτιμο είναι το αίμα και στα πλαίσια των 2 εθελοντικών αιμοδοσιών που διοργανώσαμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρόσφεραν εθελοντικά 58 μονάδες στην τράπεζα αίματος.

Ευχαριστούμε όλους τους ειδικούς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας και ελπίζουμε στη συνέχειά της και από άλλους.

Ο Δ/ντής και ο Υπ/ντής της ΕΠΑΣ Ν. Ιωνίας: Ταχούλας Στ., Γκίκας Αθ.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Καραστέργιος Κ., Μιχάλη Σ.
Οι συμμετέχοντες μαθητές της ομάδας Αγωγής Υγείας του τμήματος Βοηθών Φυσικοθεραπευτών Α’ τάξη (ΑΒΦΥ):

ΑΡΕΘΑ ΣΥΡΑΪΝΑ, ΒΛΑΧΛΗ ΦΙΛΙΤΣΑ, ΓΚΙΑΤΑ ΚΛΕΑΝΤΕΡ, ΓΚΟΥΤΖΙΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΖΑΝΤΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΙΓΓΛΕΣΗ ΔΗΜΟΣΘΕΑ, ΚΑΛΟΦΟΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ , ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΛΟΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΟΥΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕΛΙΝΑ, ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΜΠΑΣΔΑΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΜΠΑΣΔΑΝΗ ΑΝΝΑ-ΣΥΡΑΓΩ, ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΝΟΥΡΕΝΤΙΝΙ ΚΑΣΤΡΙΟΤ, ΝΤΕΜΑΪ ΦΛΟΓΚΕΡΤ, ΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΣΤΕΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΣΤΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΦΑΤΩΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΦΕΡΤΕΚΛΙΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει