Γιαγιά και εγγονός προσήχθησαν για φωτιά στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου

Διενεργούσαν αγροτικές εργασίες, μεταξύ των οποίων και καύση κλαδιών

Την σύλληψη μίας 74χρονης γυναίκας και του 26χρονου εγγονού της, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου και για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν 2 πεζοπόρα τμήματα και 39 συνολικά άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 9 οχήματα, από Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα αλλά και ένα όχημα του Δήμου Βόλου.

Η 80χρονη και ο 26χρονος εκτελούσαν εργασίες για να καθαρίσουν έκταση από ξερά χόρτα, ωστόσο η φωτιά φαίνεται πώς ξέφυγε του ελέγχου τους, με αποτέλεσμα να επεκταθεί και να κινδυνέψουν ακόμα και σπίτια.

Συνολικά κάηκαν 15 στρέμματα με ξερά χόρτα, πουρνάρια, μηλιές και καρυδιές.

Στο σημείο, λόγω των ανέμων και του φόβου αναζωπύρωσης, παρέμεινε δύναμη της Πυροσβεστικής.

H επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Σήμερα 06-10-2017 και περί ώρα 12:50, εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αγ. Λαυρεντίου Μαγνησίας. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών κι έκαψε αγροτοδασική έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, σε ιδιαίτερα επικλινές έδαφος. Προς στιγμή η πυρκαγιά απείλησε σπίτια στο χωριό του Αγ. Λαυρεντίου, ωστόσο λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής ο κίνδυνος απεφεύχθη.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 9 υδροφόρα οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και συνολικά 39 άνδρες, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. Βόλου, Πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου.

Το συμβάν τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Στα πλαίσια του ανακριτικού έργου, έγινε προσαγωγή δύο ατόμων μιας γυναικός της Λ.Α. 74 ετών κι ενός ανδρός του Γ.Σ. 26 ετών, οι οποίοι διενεργούσαν αγροτικές εργασίες, μεταξύ των οποίων και καύση κλαδιών, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στην περιοχή μας και για πολλοστή φορά επισημαίνουμε ότι από την Υπηρεσία μας επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα με ύψος κατ΄ ελάχιστον τα 1500 ευρώ.

Τονίζεται ότι ως τις 31/10 βρισκόμαστε σε διάρκεια αντιπυρικής περιόδου κι ως εκ τούτου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει