ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ… δημοσιεύουμε φωτογραφίες + ονόματα των 34 μελών της οργάνωσης παράνομου τζόγου

ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ από την ΕΛ.ΑΣ. προς όλα τα Μ.Μ.Ε. για δημοσίευση, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου

ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ την πάγια τακτική μας, ως Μέσο ουσιαστικής Ενημέρωσης των πολιτών, να μην δημοσιοποιούμε αβίαστα φωτογραφίες και ονόματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κατηγορούμενους και όχι αποδεδειγμένα εγκληματίες, αφού πολλές φορές οι “συνάδελφοι”, μπροστά στην “πώληση” της είδησης, ξεχνούν το ιερό δικαίωμα όλων στο τεκμήριο της αθωότητας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, έναντι των δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών της πρώτης σε επισκεψιμότητα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της ελληνική περιφέρειας, να εξηγήσουμε τους επιπλέον λόγους μη δημοσιοποίησης των φωτογραφιών και των ονομάτων των 34 φερόμενων ως μέλη της οργάνωσης παράνομου τζόγου.

1. ΓΙΑΤΙ… το e-Volos.gr οφείλει… αφενός την ύπαρξή του και αφετέρου την δημοτικότητά του, στην υπεράσπιστη του περί δικαίου αισθήματος όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, ηλικίας, τόπου διαμονής και κυρίως οικονομικοκοινωνικοπολιτικής τάξης. Διότι ναι, οι άνθρωποι και σήμερα περισσότερο από ποτέ, χωρίζονται σε τάξεις, ανάλογα με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική τους θέση στο σύστημα. Αυτό το σύστημα, το οποίο από την μεταπολιτευτική του γέννηση μέχρι και σήμερα, αν και νόσησε και εν τέλει καταρρέει, κάποιοι ακόμα και την ύστατη στιγμή, προσπαθούν με νύχια και με δόντια για την διαιώνισή του.

2. ΓΙΑΤΙ… από την Δικαιοσύνη, θα περιμέναμε περισσότερα, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, αντίθετα… ως ρεπόρτερς βιώνουμε την απόλυτη απαξίωση των κατά καιρούς αποκαλύψεών μας και ως πολίτες βλέπουμε ακόμα σε θέσεις εξουσίας όσους προδοτικά αντιμετώπισαν και συνεχίζουν την πατρίδα.

3. ΓΙΑΤΙ… το e-Volos.gr δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από κανέναν, ως εργαλείο αποπροσανατόλησης των πολιτών, από τον πραγματικό στόχο, που δεν είναι άλλος από την τιμωρία των δημοσίων εγκληματιών και δοσίλογων πολιτικών, σαφώς περισσότερο επικίνδυνων από 34 κατηγορούμενους, σύμφωνα με την δικογραφία, για την εμπλοκή τους σε απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορίες βέβαια που δεν έχουν καν εξεταστεί από την Δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που οι εξουσιαστές μας, ετοιμάζουν το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του ΝΟΜΙΜΟΥ τζόγου στην Ελλάδα, υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

4. ΓΙΑΤΙ… “…δυστυχώς και η Δικαιοσύνη δεν είναι θεσμικά και συνταγματικά στεγανή έναντι της πολιτικής εξουσίας. Όπως ξέρεται, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος λέει το Σύνταγμα, του καθενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια, Άρειος Πάγος, Συμβούλιο Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο, επιλέγονται από την κυβέρνηση μεταξύ των μελών του δικαστηρίου. Και σα να μην έφθανε αυτό…, ο νομοθέτης πολλαπλασιάζει τις θέσεις αντιπροέδρων σε καθένα από τα ανώτατα διακαστήρια σαν τα κουνέλια, καθ’ υπέρβαση και των λειτουργικών αναγκών τους και κάθε λογικής. Π.χ. το Συμβούλιο Επικρατείας έχει 6 τμήματα στα οποία προεδρεύουν οι αντιπρόεδροι, θα μπορούσε να έχει έναν αντιπρόεδρο και να προεδρεύουν στα υπόλοιπα τμήματα ο αρχαιότερος Σύμβουλος ας πούμε και ο νομοθέτης έχει φτιάξει 10 – 11 θέσεις αντιπροέδρων. Πολλαπλασιάζονται δηλαδή οι θέσεις αντιπροέδρων στην ουσία προκείμενου να δίνεται ένα κίνητρο στους ανώτατους δικαστές για να εναρμονίζονται, να το πω έτσι κομψά, προς τις πραγματικές ή εικαζόμενες επιθυμίες και βουλήσεις της εκάστοτε κυβερνήσεως. Και αντιλαμβάνεστε ότι δεδομένου πως και οι κατώτεροι δικαστές κρίνονται από τους αεροπαγίτες ή τους Συμβούλους Επικρατείας, αντιστοίχως, διαχέεται μία μορφή εξαρτήσεως θέλετε να την πούμε (;) και προς τα κατώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Αυτά λοιπόν είναι ζητήματα που πρέπει να τα κοιτάξουμε στα μάτια, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε άλλο. Οδηγηθήκαμε στην καταστροφή με όλο αυτό το κλεπτοκρατικό καθεστώς, το οποίο οικοδομήσαμε δυστυχώς μόνοι μας βεβαίως, δεν μας το επέβαλε κανείς, τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια…”. Και αυτό δεν το λέγω εγώ, το έχει δηλώσει σε εκπομπή μου ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και της Εθνικής Σχολής Δικαστών, Κώστας Χρυσόγονος.

ΠΩΣ να αναλάβουμε λοιπόν την ευθύνη του στίγματος και της διαπόμπευσης, με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων, 34 ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν καν δικαστεί; Δεν θα το κάναμε ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο…!!!

Η Συντακτική Ομάδα του e-Volos.gr

Υ.Γ.: Αφήνοντας στην άκρη την υπόθεση των 34ων… Αλήθεια, με μια άλλη υπόθεση, αυτήν της αυτοκτονίας (;) του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ και συμπολίτη, Λεωνίδα Τζανή, σε ποιό σημείο βρίσκονται οι έρευνες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει