Δήλωση Απ. Νάνου για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η χτεσινή τοποθέτηση του Π. Σκοτινιώτη ότι δήθεν είναι εναντίον του κυβερνητικού μέτρου της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων που είναι η πρόφαση για να επιβληθεί ένα νέο κύμα απολύσεων, είναι ψεύτικη και προεκλογική. Μάλιστα η σημερινή εξέλιξη και ανακοίνωση ότι αναβάλλεται το μέτρο λόγω προεκλογικής περιόδου, φανερώνει ότι εξαρχής το παιχνίδι ήταν στημένο ώστε να παρουσιαστούν ως αγωνιστές οι δήμαρχοι της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχνάνε. Η ΚΕΔΕ που εκλέγεται από τους Δημάρχους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι της όταν ανακοινώνονταν η αξιολόγηση από την κυβέρνηση. Ο Π. Σκοτινιώτης όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δήμο και μάλιστα με ζήλο, με ερωτηματολόγιο το οποίο με απειλές και εκβιασμούς έβαζε τους δημοτικούς υπάλληλους να συμπληρώνουν. Είχε συμπαραστάτη το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, δηλαδή τις παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, που μάλιστα επιτέθηκαν όλοι μαζί εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ όταν εκείνοι πρωτοστάτησαν ώστε να μπουν εμπόδια στη διακίνηση του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου και να αρνηθούν οι εργαζόμενοι να γίνουν συνένοχοι στην απόλυσή τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έχουμε εξαρχής τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα. Το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει στο να μπουν εμπόδια στο συγκεκριμένο μέτρο όχι με τα λόγια αλλά στην πράξη, εκεί που κρίνεται τελικά η στάση του καθένα. Να μην ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος από τις αντιπολιτευτικές κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρθηκε έχει βαριές ευθύνες, οι συνδικαλιστές του έχουν συμφωνήσει στο μέτρο και έχουν μπει μπροστά στο να εφαρμοστεί στο Βόλο. Να μην επαναπαυτεί κανένας από την προσωρινή αναβολή της εφαρμογής της αξιολόγησης και την όψιμη προεκλογική στάση του Π. Σκοτινιώτη και άλλων δημάρχων.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης” και απαιτούμε:

– να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
– να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14
– να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων
– να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση
– να μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

Τέλος, θέλουμε να σταθούμε και στο εξής: Στο χτεσινό «πολεμικό» δελτίο τύπου του «αντάρτη» Π. Σκοτινιώτη αναφέρει ότι ο Δήμος θα απέχει από την εφαρμογή της εγκυκλίου. Δηλαδή ότι θα αρνηθεί την τήρηση του νόμου. Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούσε να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους άνεργους, να μην πληρώνουν ΔΕΥΑΜΒ, μιλούσε για τήρηση του νόμου. Όταν του λέγαμε να πάρει πολιτική απόφαση ότι δεν θα βάλει την υπογραφή του στην απόλυση των υπαλλήλων του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ο ίδιος και τα φερέφωνά του μιλούσαν για αστειότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τελικά, μπροστά στις εκλογές, οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να προσέχουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει