Δήλωση Μεϊκόπουλου για την στέρηση ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η επανακατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας που στερεί από τους μετανάστες, που ζουν και εργάζονται μόνιμα στη χώρα μας, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους νόμιμους μετανάστες ως αόρατους. Βέβαια, αυτό δεν μας εκπλήσσει, τη στιγμή που οι ίδιοι Έλληνες πολίτες βιώνουν πρωτοφανή κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης, βλέποντας τα τελευταία χρόνια τα κεκτημένα δικαιώματά τους να καταπατούνται το ένα μετά το άλλο.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε ψηφοθηρικά τεχνάσματα για να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική ήττα. Πρώτα «κατοχυρώνει» την αποχή των εκλογέων, αλλάζοντας την ημερομηνία των εκλογών, ώστε δημοτικές και ευρωεκλογές να μην διεξαχθούν την ίδια μέρα. Ύστερα ποντάρει στην διεξαγωγή των ευρωεκλογών με σταυρό προτίμησης αντί για λίστα. Και στο τέλος, εξουδετερώνει την ψήφο διαμαρτυρίας των μεταναστών με την εν λόγω τροπολογία, με το πρόσχημα της συμμόρφωσης στην απόφαση του ΣτΕ. Έτη φωτός, όμως, απέχει η σημερινή κυβέρνηση από το «Κράτος Δικαίου» που επικαλείται. Η επιλογή της δεδομένης χρονικής στιγμής, τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε το χρόνο να προετοιμάσει νόμο που να μην έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της απόφασης του ΣτΕ, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση θυμάται το Σύνταγμα όποτε τη συμφέρει.

Ο αποκλεισμός των νόμιμων μεταναστών από την συμμετοχή στην πολιτική ζωή του τόπου διαμονής τους προκαλεί σοβαρό πλήγμα στην ήδη προβληματική ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Μια τέτοια ενέργεια έρχεται σε μια συγκυρία έντονης κοινωνικής αστάθειας και είναι βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών στοιχείων. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αποτυπώνεται στον τρόπο με τον οποίο φέρεται στους μετανάστες της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον ρατσιστικό διαχωρισμό των πολιτών που ζουν, εργάζονται και πληρώνουν φόρους, σε δύο… ποιότητες.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει