Δήλωση Μουτσινά για τον ολισθηρό κατήφορο που συνεχίζει να ακολουθεί η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πριν στεγνώσει το μελάνι του ανασχηματισμού, οι εντυπώσεις που επιχείρησε να αποκομίσει η κυβέρνηση από τις αλλαγές προσώπων εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγα 24ώρα.

Η απροκάλυπτη βία των ΜΑΤ προς τις αγωνιζόμενες απολυμένες καθαρίστριες ανέδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό πρόσωπο των κυβερνώντων, που δεν φοβούνται να το εμφανίσουν, όταν απειλούνται οι μνημονιακές συνταγές και η πολιτική που τις υλοποιεί.

Η απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με την αγαστή σύμπνοια κυβερνητικών εκπροσώπων και ΣΕΒ την ομαδική απόλυση 45 εργαζομένων στην Χαλυβουργική, άνοιξε το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και σε άλλες επιχειρήσεις, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις της Τρόικας και βυθίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια το σύνολο των εργαζομένων.

Μέσα στο ίδιο αυτό 24ωρο με τις παραπάνω εξελίξεις, το θρίλερ των απολύσεων στο δημόσιο συνεχίστηκε, με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Όπως κυνικά δήλωσε γι’ αυτό το ζήτημα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των 15 χιλιάδων απολύσεων από το δημόσιο ως το τέλος του 2014 δεν αλλάζει.

Την ίδια στιγμή, τα μεταλλαγμένα προϊόντα πλησίασαν ακόμα πιο κοντά στο πιάτο των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η προχθεσινή (12/6) πολιτική συμφωνία των αρμόδιων Υπουργών των κρατών – μελών, άφησε ανοιχτό το θέμα της καλλιέργειάς τους, αν το αποφασίσει το κάθε κράτος. Με την απόφαση, αυτή η επίθεση των πολυεθνικών που προωθούν τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς προς τα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης, θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Γι’ αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη, οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που εισήγαγε το θέμα στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας, είναι τεράστιες.

Αντί ο Πρωθυπουργός και συνολικά οι κυβερνητικοί εταίροι να αποδεχθούν το μήνυμα των εκλογών και να προσανατολίσουν την πολιτική τους στις ανάγκες της κοινωνίας, συνεχίζουν στον ίδιο ολισθηρό κατήφορο, που μόνο οδύνες επιφυλάσσει για τους πολίτες και για τη χώρα.

Η αδιέξοδη αυτή πορεία δεν είναι μονόδρομος. Απαιτείται άμεσα να αλλάξει και να εφαρμοστεί επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με άξονες όπως:

· Την διαχείριση του δημοσίου χρέους με επιμήκυνση στα 60 χρόνια με μηδενικό επιτόκιο και περίοδο χάριτος 5-10 χρόνια
· Τον συμψηφισμό του κατοχικού δανείου της Γερμανίας με το αντίστοιχο μέρος του Δημοσίου Χρέους
· Την εφαρμογή πραγματικών μεταρρυθμίσεων (στο δημόσιο τομέα, στο φορολογικό νόμο κλπ)
· Την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη
· Τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων (ευρωπαϊκό κεκτημένο) των εργαζομένων ώστε να επανέλθει η αισιοδοξία στον ελληνικό λαό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει