Δήλωση Μουτσινά για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και τους «διθυράμβους» της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την δήλωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πριν ενάμιση μήνα η κυβερνητική πλειοψηφία δια του αρμόδιου υπουργού, αρνήθηκε να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που είχα καταθέσει με την συνυπογραφή και άλλων βουλευτών, για την επιτακτική ανάγκη επέκτασης του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών των καυσίμων σε όλα τα μέσα και τους χώρους διακίνησής τους (διυλιστήρια, δεξαμενές, αποθήκες, αποταμιευτήρες, πλωτά μέσα, βυτιοφόρα κάθε είδους κ.λ.π.).

Η εξάρθρωση πριν λίγες ημέρες ενός κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων που διαφημίζει η κυβέρνηση ως τεράστια επιτυχία, δεν μπορεί να κρύψει το μείζον πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει και που ακόμα και ορισμένα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται, ότι δηλαδή το λαθρεμπόριο ζει και βασιλεύει, με το ποσό της φοροδιαφυγής να ανέρχεται έως και στα 2 δις ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Σούρλας μάλιστα, ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο οποίος αποκαλύπτει συνεχώς τέτοια στοιχεία για το λαθρεμπόρια στα καύσιμα, δήλωσε ότι το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε είναι «μικρομεσαίας» εμβέλειας.

Είναι προφανές ότι, παρά τις πρόσφατες συλλήψεις που όντως αποτελούν επιτυχία των διωκτικών αρχών, τα μεγάλα κυκλώματα παραμένουν ανέγγιχτα και συνεχίζουν ανενόχλητα την παράνομη δράση τους.

Επίσης αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά και με αφορμή αυτό το γεγονός ότι, η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης που επέβαλε η κυβέρνηση με την δικαιολογία ότι έτσι θα παταχθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, δεν απέδωσε. Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, τα έσοδα του δημοσίου μειώθηκαν, αφού μειώθηκε η κατανάλωση και εκατομμύρια πολίτες για άλλη μια χρονιά ζουν χωρίς επαρκή ή χωρίς καθόλου θέρμανση στα σπίτια τους, ενώ οι μεγάλες πόλεις, όπως ο Βόλος, σκεπάσθηκαν από «αιθαλομίχλη».

Είναι πλέον προφανές ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό τον τομέα, η οποίες συνεχίζονται και με τη σημερινή συγκυβέρνηση, έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Τελικά, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την ολοκληρωτική σύγκρουση με τα μεγάλα κυκλώματα που συντηρούν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και αυτός είναι ακόμη ένας σοβαρός λόγος για να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση που θα έχει και τη βούληση και το θάρρος να συγκρουσθεί και να βάλλει οριστικό τέλος στη μεγάλη αυτή πληγή για την οικονομία, για τους πολίτες και συνολικά για τη χώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει