Δήλωση Πατσιαντά για την πρόταση υποβολής ανάληψης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το Βόλο το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

To Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία το θέμα της υποβολής φακέλλου υποψηφιότητας της πόλης μας για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Η παράταξή μας, με επιφυλάξεις, ψήφισε θετικά, δεδομένου και του ότι η σχετική μελέτη που θα υποβληθεί θα συνταχθεί από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, με μικρή οικονομική επιβάρυνση. Οι επιφυλάξεις μας συνίστανται στο ότι:

1) Οι πιθανότητες αποδοχής της υποψηφιότητας της πόλης μας είναι πολύ μικρές σε ποσοστό, δεδομένου ότι υπάρχουν και αρκετοί άλλοι διεκδικητές Δήμοι της χώρας.

2) Τα επτά προτεινόμενα προς ολοκλήρωση έργα πολιτισμού (όπως το έργο ανακατασκευής του δημοτικού θεάτρου κλπ) πρέπει να αποτελούν πάγια διεκδίκηση πρώτης προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από την πιό πάνω υποψηφιότητα. Άλλωστε, είναι νωπή η αρνητική εμπειρία που έζησε η τοπική κοινωνία τον Γενάρη του 2011 με την αφαίρεση από την πόλη μας της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων, χωρίς μάλιστα να υλοποιηθούν από τις Κυβερνήσεις των Μνημόνιων τα έργα που πρότεινε ο Δήμος ως αντιστάθμισμα.

3) Το θέμα ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προεκλογικά, με την δικαιολογημένη υποψία ότι μπορεί να αξιοποιηθεί από την δημοτική πλειοψηφία για επικοινωνιακούς λόγους, αφού υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να επιληφθεί του θέματος η νέα δημοτική αρχή που θα αναδειχθεί από τις προσεχείς εκλογές του Μαϊου.

4) Οι αντίστοιχες εμπειρίες της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας ως πολιτιστικών πρωτευουσών πρέπει να μας προβληματίσουν και ν’ αποτελέσουν παραδείγματα προς αποφυγή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει