Δήλωση συμπαράστασης Πουλάκη για τα διωκόμενα μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Με αφορμή τις δίκες μελών του κινήματος κατά των διοδίων που εξελίσσονται τις μέρες αυτές, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Εκ μέρους της “Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” εκφράζω τη συμπαράστασή μου στα μέλη του κινήματος κατά των διοδίων που δικάζονται τις μέρες αυτές στη Λάρισα, στο πλαίσιο της γενικευμένης καταστολής και τρομοκράτησης των πολιτών που αγωνίζονται, την οποία έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Το απαράδεκτο, εμφυλιοπολεμικής έμπνευσης, κατηγορητήριο εις βάρος τους, με το οποίο ποινικοποιείται το φρόνημα και στοχοποιείται κάθε διαμαρτυρία, κάθε έκφραση κριτικής και πρόσκληση προς κινητοποίηση, είναι έωλο και θα καταπέσει στο ακροατήριο. Έχει άλλωστε ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία εκφράζει με δημόσιες τοποθετήσεις, ψηφίσματα και κινητοποιήσεις την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους αγωνιστές.

Χτυπώντας το κίνημα κατά των διοδίων, που αποκάλυψε τη ληστεία που συντελείται εις βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος από τις σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιχειρούν να καταπνίξουν τα πολύμορφα κινήματα ανυπακοής έναντι των μνημονιακών μέτρων, που μέρα με τη μέρα φουντώνουν.

Το λαϊκό κίνημα ωστόσο δεν συκοφαντείται, δεν τρομοκρατείται, δεν καταδικάζεται. Όσα κατασταλτικά μέτρα και αν επιστρατεύσει η τρικομματική κυβέρνηση, το ποτάμι της διογκούμενης λαϊκής αγανάκτησης δεν γυρίζει πίσω».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει