ΔΑΣ ΟΤΑ Mαγνησίας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά. Καλούμε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να κάνουν την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγανάκτησης, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και διαδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής τους. Με πίστη στο δίκιο μας να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε ότι σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα, είναι μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης, βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγο, των αμέτρητων θυσιών, των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις σύγκρουσεις της εργατικής ταξικής πάλης. Η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου δείχνουν τις γροθιές τους και επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τους τις γροθιές τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή. Αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και από κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους κοινούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ τις επόμενες μέρες θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το σύνθημα της πρωτομαγιάτικης απεργίας να φτάσει σε κάθε υπηρεσία και κάθε χώρο. Ώστε να γίνει η απεργία της Πρωτομαγιάς εφαλτήριο για τη συγκρότηση και το δυνάμωμα του νεοσύστατου Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων της Τοπικής Διοίκησης της περιοχής μας.

Η πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι κάποια κινητή αργία! Μετά την πίεση των ταξικών δυνάμεων που ανάγκασαν τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και την ΠΟΕ – ΟΤΑ να πάρουν απόφαση καταδίκης της μεταφοράς και υπονόμευσης της πρωτομαγιάς, το υπουργείο εσωτερικών με εγκύκλιο έχει ενημερώσει τις υπηρεσίες ότι δεν πρόκειται να μεταφερθεί η πρωτομαγιά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην ΠΟΕ – ΟΤΑ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση όχι επειδή έχουν στο νου τους τα συμφέροντα των εργαζομένων, άλλωστε έχουν αποδείξει πολλάκις ότι βρίσκονται σε τελείως αντίθετη πλευρά. Ήταν χειρισμός, ώστε να μην αποκαλυφθούν τελείως μπροστά στα μάτια όλων των εργαζομένων. Ήταν κίνηση που έγινε αφού είχαν πάρει απόφαση για απεργία οι δεκάδες Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Τα διαπιστευτήρια όλων των δυνάμεων που πλειοψηφούν στην ΠΟΕ – ΟΤΑ υπέρ της κυβέρνησης και της πολιτικής της, αποκαλύπτονται και από τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Η στάση τους, όλο αυτό το διάστημα είναι τελείως αδιάφορη ως προς τα προβλήματα των εργαζομένων και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αποφεύγουν ακόμα και να συνεδριάσει το Δ.Σ., αν και επανειλημμένως τους έχουμε καλέσει μέχρι και εγγράφως. Καταστρατηγούν ακόμα και το καταστατικό του συλλόγου μας, αποδεικνύουν τι είδους εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι, αποκαλύπτουν ότι έχουν αναλάβει εργολαβία τον εκφυλισμό κάθε διαδικασίας του συλλόγου.

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν κουρελόχαρτα ακόμα και αποφάσεις που παίρνουν και οι ίδιοι, όπως η απόφαση για την ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση που αν και πάρθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. να γίνει στις 17 Απρίλη, ωστόσο η πλειοψηφία του Δ.Σ. την υπονόμευσε. Η κατρακύλα τους δεν έχει τέλος και οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε και από τη σημερινή συνέντευξη τύπου στους συναδέρφους στους ΟΤΑ: είναι άμεσα επιτακτική ανάγκη να βγάλουν όλοι συμπεράσματα, ιδιαίτερα εκείνοι που μπορεί να στήριξαν τις δυνάμεις που είναι στην πλειοψηφία. Ο συσχετισμός στο σύλλογο πρέπει να αλλάξει.

Οι δυνάμεις αυτές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να διαλύσουν το σύλλογό μας, όπως κάνουν και σε άλλα σωματεία. Να πάρουν υπόψη ότι η φαινομενική αυτή αδράνεια της πλειοψηφίας συντελείται την ίδια περίοδο που συνεχίζεται ο πόλεμος στους εργαζομένους στους ΟΤΑ, με την κατεύθυνση για νέες απολύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και με ιδιωτικοποιήσεις σε υπηρεσίες των Δήμων. Είναι φαινομενική η αδράνεια γιατί οι ίδιες αυτές δυνάμεις έχουν αποδείξει την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ ότι βρίσκονται στο πλευρό της κυβέρνησης, είναι απεργοσπάστες, υπονομευτές του αγώνα. Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, επιβεβαιώνονται ως προς τις εξελίξεις. Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Κιλελέρ συνεχίζει το χορό των ιδιωτικοποιήσεων, μετά τη Σκιάθο και άλλους Δήμους στην Ελλάδα. Στο Βόλο με τις εντολές του Δημάρχου και με εκτελεστικό όργανο την Αντιδήμαρχο Νατάσσα Οικονόμου, συνεχίζεται η αποδιοργάνωση και ο εκφυλισμός των υπηρεσιών καθαριότητας, ώστε να πέσει «πιο ομαλά» στα χέρια των ιδιωτών που παραμονεύουν.

Το διαβόητο σχέδιο για την ανασυγκρότηση δήθεν της Καθαριότητας μέχρι στιγμής έχει τα εξής αποτελέσματα:

Υπηρεσιακά αυτοκίνητα εγκαταλειμμένα, σκόπιμη κατάργηση παρουσιολογίων των εργαζομένων, εκφοβισμός των εργαζομένων με απώτερο σκοπό την παραπομπή σε πειθαρχικά για την απόλυση, μηδενικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών στο όνομα της δήθεν επιθετικής καθαριότητας που είναι επιθετική μόνο προς τους εργαζομένους με την εντατικοποίηση της εργασίας και προς τους δημότες με την εγκατάλειψή τους. Ήδη μερικές μέρες μετά το τέλος των πεντάμηνων προγραμμάτων φαίνονται τα πρώτα δείγματα της εγκατάλειψης και αποσύνθεσης της υπηρεσίας, ξεκινώντας με τη διάλυση των ενοτήτων με σκοπό την συρρίκνωση της υπηρεσίας, ώστε να περάσει πιο εύκολα στα χέρια των ιδιωτών.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, σε όλο το λαό του Βόλου: η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σήμερα, η διάλυση των κοινωνικών δομών χτες για να ιδιωτικοποιηθούν σήμερα (Βοήθεια στο Σπίτι κτλ.), οι αυριανές εξελίξεις, θα έχουν δραματικές συνέπειες για τη ζωή όλων.
Στόχος είναι η πλήρης ανταποδοτική λειτουργία : αν θέλεις να έχει υπηρεσίες – πλήρωνε, αν θέλεις να έχεις καλύτερες: πλήρωνε παραπάνω. Στόχος είναι η κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση. Με τον εκβιασμό της απόλυσης (επίορκοι ή όπως κι αν το πουν), να δεχτούν όλοι οι εργαζόμενοι το νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό και αναγκαίο η δημιουργία και το δυνάμωμα του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας. Είναι το ποιοτικό βήμα συσπείρωσης και δράσης, είναι το βασικό στοιχείο στη αναγκαία πορεία ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης. Εναρμονίζει τη συνδικαλιστική μας οργάνωση με τις αλλαγές στη διοικητική δομή στην Τοπική Διοίκηση, που εφαρμόζονται με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», εξασφαλίζοντας ενιαία δράση και αποτελεσματικότητα στην πάλη μας. Στο ενιαίο κλαδικό συνδικάτο θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και φορέα (Δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις, «βοήθεια στο σπίτι», ΚΕΠ κτλ.).

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, δεν είναι άλλο ένα σωματείο. Κάνει πράξη το σύνθημα «όλοι για έναν κι ένας για όλους». Έχει αποδειχθεί στη πράξη ότι τα προβλήματα είναι κοινά με καθολική την επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Είναι μια μελετημένη πράξη για την ταξική ενότητα των εργαζομένων, όπως διαπιστώνεται καθημερινά και από την λειτουργία, την παρέμβαση και την αποτελεσματικότητα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και Λάρισας.

Με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, που θα συνενώνει όλους μας, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ειδικότητα και χώρο δουλειάς, στην Τοπική Διοίκηση και στους Δήμους, θα αντιμετωπίσουμε πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά:

•Την ενιαία επίθεση κεφαλαίου και συγκυβερνήσεων, που στο όνομα της κρίσης αφαιρεί και ισοπεδώνει δικαιώματα μας.
Τις αλλαγές στη δομή της τοπικής διοίκησης, που την καθιστούν πιο συγκεντρωτική και ταυτόχρονα πιο αντιλαϊκή – εχθρική για τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά.

Την πολυδιάσπαση των εργαζομένων, που σκόπιμα συντηρείται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τους χειραγωγούν καλύτερα και να διατηρούν τα οφίτσιά τους.

Τη γραμμή στήριξης των αντιλαϊκών πολιτικών και κυβερνήσεων, που έχουν χαράξει ομοσπονδίες και σωματεία, σ’ όλους τους βαθμούς της Διοίκησης, που ελέγχονται από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, κ.λπ.).
Τη μοιρολατρία, τη συναίνεση και την υποταγή, που οδηγεί στο πιο εύκολο
πέρασμα της αντεργατικής πολιτικής.

Το ενιαίο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ είναι το δικό μας αποκούμπι, η δική μας ασπίδα προστασίας σε μια πολιτική, που γίνεται όλο και πιο αντιλαϊκή και βάρβαρη.

Το καθήκον της δράσης, της αντίστασης σ’ αυτή την πολιτική είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή.

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά, οργανώνοντας την πάλη στο σήμερα και εμείς οι εργαζόμενοι στην τοπική διοίκηση, οργανώνοντας την πάλη μας μέσα από το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 1ης Μάη, στις 10.30 το πρωί στη πλατεία Πανεπιστημίου. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί, στο Δημαρχείο Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει