Δηλώσεις Μεϊκόπουλου για το κλείσιμο του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η πολιτικές των μνημονίων που ακολουθεί κατά γράμμα η συγκυβέρνηση Σαμαρά έχει οδηγήσει το σύνολο των κοινωνικών παροχών και δομών σε δεινή κατάσταση με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων και το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η πλήρης αποδιάρθρωση του ΙΚΑ.

Η Μαγνησία είναι μία από τις περιοχές που οι δομές του ΙΚΑ πραγματικά τινάζονται στον αέρα. Μια σειρά από παραρτήματα και υποκαταστήματα έκλεισαν και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν στο υποκατάστημα του Βόλου. Κορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Νέας Ιωνίας.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούστη την οποία συνυπέγραψε και ο βουλευτής Β’ Αθήνας Δημήτρης Στρατούλης σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Νέα Ιωνία.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με το θέμα έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στην απάντηση που δόθηκε από μεριάς του Υπουργείου τονίστηκε ότι βασικοί λόγοι που κλείνει το υποκατάστημα Νέας Ιωνίας είναι η κοντινή απόσταση σε αυτό του Βόλου και ότι θα μειωθούν τα έξοδα του οργανισμού από δαπάνες που αφορούν το ρεύμα, την καθαριότητα, την ύδρευση, τη συντήρηση του κτιρίου κ.α.

Τα επιχειρήματα του Υπουργείου όμως σε καμία των περιπτώσεων δε φαίνονται πειστικά και θα αυξήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές δομές του Νομού. Ουσιαστική απάντηση δε δίνεται από μεριάς του Υπουργείου πως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν 200.000 ασφαλισμένοι στο μελλοντικά μοναδικό υποκατάστημα ειδικά όταν σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα νέα οργανογράμματα καθορίζουν το προσωπικό των υποκαταστημάτων στα 40-60 άτομα. Το κτίριο του Βόλου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στεγάζει όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες. Αποτέλεσμα θα είναι να χρειαστούν νέες δαπάνες οι οποίες θα ξεπερνούν τα λειτουργικά κόστη που έχει σήμερα το κτίριο της Νέας Ιωνίας.
Επίσης, στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο στεγάζονται οι Α’ και Β’ ΔΟΥ του Νομού. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να συνυπολογίσουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση που όλες οι οικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες συγκεντρωθούν γύρω από ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Τέλος, θεωρούμε αδύναμο το επιχείρημα για της απόστασης αφού υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στη χώρα που ασφαλιστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε αντίστοιχες αποστάσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας καλεί τους πολίτες της Νέας Ιωνίας, του Βόλου και όλους τους φορείς της περιοχής να αντισταθούν στη διάλυση των κοινωνικών δομών κ παροχών. Η κοινωνική ασφάλιση και μάλιστα η ποιοτική ασφάλιση είναι καθολικό δικαίωμα το οποίο δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει