Διδακτική επίσκεψη του ΓΕ.Λ Ν. Αγχιάλου στο Ίδρυμα ανηλίκων Κασσαβέτειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το σχολείο μας έχει καθιερώσει τα τελευταία τρία χρόνια να επισκέπτεται με τους μαθητές μιας τάξης τους ανηλίκους φυλακισμένους της Κασσαβέτειας.

Έτσι και φέτος πραγματοποιήσαμε επίσκεψη με τη Β΄ Λυκείου στις 29 Απριλίου, σε μια ακόμη προσπάθεια για βιωματική επικοινωνία των μαθητών μας με ανήλικους φυλακισμένους. Στο εντευκτήριο του ιδρύματος, όπου μας προσέφεραν με ευγένεια γλυκίσματα και αναψυκτικά, συζητήσαμε με όλα τα παιδιά, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ και τους καθηγητές που διδάσκουν στους ανηλίκους κρατουμένους, σε μια προσπάθεια να καταρριφθούν αντιλήψεις που περιθωριοποιούν τους φυλακισμένους και την κατανόηση των κοινών προβλημάτων των νέων.

Μάλιστα έγινε εκτενής αναφορά στην προσπάθεια του Ιδρύματος, που σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ λειτουργεί από φέτος Γυμνάσιο με αρκετούς φοιτώντες ανηλίκους και Α΄και Β΄τάξη Λυκείου. Στο Λύκειό μας έχουν κάνει ήδη εγγραφή ως μαθητές ανήλικοι κρατούμενοι στις δύο πρώτες τάξεις και προετοιμάζονται διδακτικά στο ίδρυμα, προκειμένου να προσέλθουν κανονικά και να διαγωνισθούν στις προαγωγικές εξετάσεις του σχολείου μας.

Ξεχωριστό ενθουσιασμό έδειξαν όλα τα παιδιά, όταν η επίσκεψή μας έκλεισε με αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της ομάδας ανηλίκων φυλακισμένων και της ομάδας του σχολείου μας, η οποία νίκησε με 4-3. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απονομή στο τέλος του αγώνα από τον αρχηγό της ομάδας Κασσαβέτειας στον αρχηγό της δικής μας ομάδας, μπλούζας αθλητικής με γραμμένα τα ονόματα των παικτών.

Ευχαριστούμε πολύ τη Δ/ντρια του Ιδρύματος κα Σαμαρά, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Λάρισας και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν εκεί, και κυρίως τους ανηλίκους φυλακισμένους για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν άλλη μια φορά, τη συγκινητική επικοινωνία που είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και με άλλες δραστηριότητες.

Τους μαθητές-τριες του σχολείου μας συνόδευσαν η Δ/ντρια Μαγκλάρα Αγγελική και οι καθηγητές Κιλμπασάνης Χρήστος που ήταν και ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου μας και ο Ιωακειμίδης Γρηγόρης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει