Δικαστικά κινείται ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατά του πρώην Δημάρχου Α. Αρέθα

Η Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου πιστή στις δεσμεύσεις και εξαγγελίες της, εδώ και καιρό καταβάλλει συστηματική προσπάθεια να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που κληρονόμησαν οι διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων από τους προκατόχους τους και να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο.

Αν και η προσπάθειά μας αυτή σε κάποιες περιπτώσεις αποδείχθηκε επίπονη, προχωρήσαμε χωρίς να διστάσουμε ακόμη και να συγκρουστούμε με καταστάσεις που είναι έξω από την φιλοσοφία μας, αλλά και με πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν τις δημοτικές επιχειρήσεις ως «λάφυρο» και μέσο επιδίωξης ψηφοθηρικών σκοπών που είχαν σχέση με την επανεκλογή τους στην διοίκηση των Καποδιστριακών δήμων.

Ήδη τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας γίνονται φανερά και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποιες λύσεις που έχουν δρομολογηθεί για μία από τις επιχειρήσεις του Δήμου μας, που δίνουν θεωρούμε το στίγμα της διάθεσής μας να προχωρήσουμε πλέον με πιο γρήγορα και αποφασιστικότερα βήματα.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν και αναφορικά με την Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με την επωνυμία «Αναπτυξιακής Μηλεών» υπήρξαν κατά σειράν οι εξής εξελίξεις: κατ’ αρχήν καταδείχθηκαν πλήρως οι ευθύνες της προηγούμενης διοίκησής της και κυρίως του Προέδρου της, αλλά και Δημάρχου Μηλεών, κ. Αρέθα Απόστολου, ο οποίος με συγκεκριμένες ενέργειες και παραλείψεις του αφήρεσε από την εταιρεία την δυνατότητα να λειτουργεί νόμιμα και έχοντας στην διάθεσή της το μετοχικό κεφάλαιο των 60.000€ που της διατέθηκε από τους μετόχους της.

Στην συνέχεια υπήρξαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει η επιστροφή του κεφαλαίου στην εταιρεία, στις οποίες όμως δεν ανταποκρίθηκε ο κ. Αρέθας. Για τον λόγο αυτό, η τωρινή διοίκησή της αποφάσισε ήδη την προσφυγή στην δικαιοσύνη και τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της αποδεχόμενη σχετική πρόταση της σημερινής διοίκησης της Ανωνύμου Εταιρείας, αποφάσισε την λύση της, ανταποκρινόμενη ουσιαστικά στην απαίτηση των δημοτών μας για εκκαθάριση μιας εκκρεμότητας που ήταν από καιρό γνωστή.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι η εξέλιξη αυτή δεν μας ικανοποιεί, αφού επιθυμία μας ήταν η εταιρεία αυτή να κληθεί να παίξει τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε, δυνατότητα την οποία δυστυχώς στερήθηκε εξ αιτίας του κ. Αρέθα και της διοίκησή του, οι οποίοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για αυτό.

Είμαστε όμως έτοιμοι και δηλώνουμε την πρόθεσή μας να αναπληρώσουμε – στο μέτρο του δυνατού- τους σκοπούς της ίδρυσής της μέσα από την «αδελφή» Α.Ε. στην οποία έχουμε ήδη επικεντρώσει τις προσπάθειές μας και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις που επεξεργαζόμαστε, με τις οποίες επιχειρούμε να εξορθολογήσουμε την λειτουργία της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει