Δικηγορικός σύλλογος Βόλου: Έκκληση για επαναλειτουργία ηλεκτρ. ράμπας στο δικαστικό Μέγαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΠΡΟΣ

Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόεδρο Εφετών Λάρισας κ. Ναπολέοντα Ζούκα, Προϊστάμενο του Εφετείου Λάρισας

Πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου κ.Ελένη Μούρτζη, Προϊσταμένη του Πρωτοδικείο Βόλου

Όπως καταγγέλθηκε με επιστολή στον Τύπο ατόμου με κινητική αναπηρία, στις 11-9-2014 κατέστη αδύνατη η προσέγγισή του στην ισόγεια αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου. Αιτία το ότι ήταν εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρικές ράμπες αναπήρων, που βοηθούν τους κινούμενους με αναπηρικό αμαξίδιο να κατέβουν τα υφιστάμενα σκαλοπάτια. Η μη λειτουργία αποδίδεται στην πλημμελή συντήρηση, η οποία ενδεχομένως οφείλεται στην εκτός Ν.Μαγνησίας έδρα του συντηρητή, ο οποίος είναι και ο εγκαταστήσας το σύστημα.

Θεωρούμε αδιανόητο ένα σύστημα με ηλεκτρικές ράμπες , που παραδόθηκε εδώ και χρόνια και το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει δείγμα ευαισθησίας ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, λόγω έλλειψης συντήρησης από εκείνον που έχει την τεχνογνωσία να το συντηρεί, να παραμένει εκτός λειτουργίας προκαλώντας δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και δυσμενή σχόλια.

Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να μην συνεχιστεί η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη στέρηση της δυνατότητας των κινητικά αναπήρων να παρευρεθούν σε δίκες στο Δικαστικό Μέγαρο, ασκώντας ισότιμα τα δικαιώματά τους, όπως κάθε πολίτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει