Δρομολόγηση έργων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καλτσογιάννη

Δρομολόγηση έργων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Περίπου 17 έργα που είτε έχουν ολοκληρωμένη μελέτη, είτε βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνησή τους και τα οποία χρειάζονται άμεση χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής, παρουσίασε και συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Γιώργο Καλτσογιάννη η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε χθες το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με τους τοπικούς φορείς. Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Βελεστίνου παρουσία της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσου, των αντιδημάρχων και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επιτόπιες επισκέψεις σε διάφορα έργα, όπως στην Υπέρεια κρήνη και στην πλατεία Ρολογιού.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις (3) ώρες και δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να τονιστούν αναλυτικά όλα τα έργα που ο Δήμος επιδιώκει να εντάξει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο κ. Καλτσογιάννης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να συνδράμει, προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ όσο το δυνατόν περισσότερα έργα. Παράλληλα τόνισε το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως «κρίνουμε ως ιδιαίτερη σημαντική την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλτσογιάννη στο Δήμο για να γνωρίσει από κοντά και αναλυτικά όλες τις δρομολογημένες δράσεις μας. Το αμέριστο ενδιαφέρον του άλλωστε για τα ζητήματα του τόπου μας το έδειξε στην πράξη και πριν λίγες ημέρες, όταν με αφορμή τη χαλαζόπτωση η περιφερειακή ενότητα με τον αρμόδιο μηχανισμό της συνεργάστηκε μαζί μας για την επιτυχή αντιμετώπιση των ζημιών».

Η ίδια πρόσθεσε πως ως Δημοτική Αρχή έχουμε δρομολογήσει την υλοποίηση 17 έργων και δράσεων εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ολοκληρωμένη μελέτη, είναι δηλαδή ώριμα έργα, για να χρηματοδοτηθούν. Και σε αυτό το πλαίσιο βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να αναζητήσουμε κοινούς τρόπους εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης. Ως Δημοτική αρχή έχουμε κινηθεί γρήγορα και ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό έργων που αλλάζουν την φυσιογνωμία του τόπου μας».

Τα έργα

Κάποια από τα έργα του Δήμου τα οποία συζητήθηκαν και θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν, είναι τα εξής: 1) Κατασκευή σχολικού κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου 2) Ανάπλαση και Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Κεντρικού Πεζόδρόμου βελεστίνου 3) Ανάπλαση πλατείας Πολύκεντρου Αερινού 4) Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Χλόης 5) Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Στεφανοβικείου 6) Οικιστικές αναπλάσεις στη δημοτική κοινότητα Βελεστίνου-πλατεία πλησίον εθνικού σταδίου 7) Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Αγίου Γεωργίου 8) Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Υπέρειας Κρήνης 9) Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης δημοτικής ενότητας Κεραμιδίου 10) Ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Μικρού Περιβολακίου 11) Ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Βελεστίνου, 12) Κατασκευή γέφυρας πρόσβασης από το Ριζόμυλο ( Καναλιόστρατα) προς τη λίμνη Κάρλα 13) Διαμόρφωση εσωτερικού Ρολογιού 14) Ολοκλήρωση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κερασιάς 15) Ασφαλτόστρωση δρόμων από Βένετο προς Κουλούρι και Πετρομέλισσο 16) Ασφαλτόστρωση δρόμου για Εργατικές Κατοικίες 17) Ασφαλτόστρωση δρόμου από Κανάλια προς Καλαμάκι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει