Δωρεάν διακοπές σε πρωτεύσαντες μαθητές του ελληνικού σχολείου Όμηρος Κορυτσάς

Δωρεάν διακοπές σε πρωτεύσαντες μαθητές του ελληνικού σχολείου Όμηρος Κορυτσάς

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου υλοποιεί το πρόγραμμα «δωρεάν διακοπές για την Ελληνική Ομογένειας στο Πήλιο». Το πρόγραμμα αυτό γίνεται με την συνεργασία των κατά τόπους Πρεσβειών, Προξενείων και των Ορθόδοξων Μητροπόλεων όλου το κόσμου. Η σχετική εγκύκλιος έχει κοινοποιηθεί από το Μάρτιο του 2013 σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Για το έτος 2013 το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου φιλοξένησε 15 οικογένειες από την γειτονική Αλβανία σε συνεργασία με το Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς κ. Ιωάννη Πεδιώτη ο οποίος παρακολούθησε από κοντά το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του στην Αργαλαστή από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου όπου και παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Αυγουστιάτικη Νησιώτικη Βραδιά στη Μηλίνα». Οι οικογένειες αυτές που φιλοξενούνται από την Κορυτσά, τα παιδιά τους πρώτευσαν στο ελληνικό σχολείο «Όμηρος».
Σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κκ Ιωάννη θα φιλοξενηθούν 10 οικογένειες που τα παιδιά τους φοιτούν στα κατηχητικά σχολεία.
Επίσης θα φιλοξενηθούν 10 οικογένειες ομογενών από το Κατάρ, 10 οικογένειες ομογενών από το Μπαχρέιν και 10 οικογένειες ομογενών από την Αυστραλία.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα «Βάρναλης» και «Λιόντας» στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου www.pilio.tv (προγράμματα) που είναι στην ελληνική, αγγλική, αλβανική και ρουμάνικη γλώσσα.
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:
«Είμαστε υπερήφανοι που χάρη στους εθελοντές και στους χορηγούς μας μπορούμε και υλοποιούμε τα παραπάνω προγράμματα χωρίς κρατικές ενισχύσεις έτσι ώστε οι ομογενείς μας και όχι μόνο γίνονται οι καλύτεροι Πρεσβευτές του Πηλίου.
Θα συνεχίσουμε με αγάπη και συνέπεια αυτά τα προγράμματα για τα επόμενα 5 χρόνια».
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα στο e-mail: pilionins@gmail.com
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Στέργιος Παπαϊωάννου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει