Είναι και δική μας υπόθεση η επιτυχία της κινητοποίησης των υγειονομικών στις 6 Οκτώβρη

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΒΟΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι εξελίξεις στον κλάδο της υγείας τα χρόνια πριν την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και μέσα σε αυτή δείχνουν ότι οι μόνοι κερδισμένοι διαχρονικά είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στην Υγεία, είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην αποκατάσταση και την πρόνοια που εξασφάλιζαν τεράστια κέρδη σε κάθε περίοδο, με κάθε κυβέρνηση. Παλιότερα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ενίσχυση της κερδοφορίας τους ήρθε μέσα από το τσάκισμα των μισθών των εργαζόμενων, των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Ήρθε μέσα από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των κρατικών υγειονομικών μονάδων, για να αυξάνεται το «ζεστό χρήμα» που πηγαίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.
Η αύξηση πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία και για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, φάρμακα από τους ίδιους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους απ’ ευθείας από την τσέπη τους υπηρετεί το στόχο να φτιαχτεί ένα σύστημα πλήρως ανταποδοτικό. Νοσοκομεία με τζίρο και μειωμένη κρατική χρηματοδότηση (αυτόνομες αυτοδιοικούμενες μονάδες) είναι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «οικειοθελώς» συμφωνημένη από τις σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.
Δε συναντάμε μόνο το κλείσιμο, τη συγχώνευση, την κατάργηση Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας κι άλλων μονάδων υγείας σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Ταυτόχρονα, μπορεί και να ανοίγουν μαγαζιά υγείας με προσωπικό για ορισμένο χρονικό διάστημα (επικουρικοί, 5μηνα, ελαστικές εργασιακές σχέσεις), που «θα μπαίνει και θα βγαίνει» ανάλογα με τις ανάγκες της πελατείας, με ασθενείς που θα ακριβοπληρώνουν με άμεσο και έμμεσο τρόπο.

Η κυβέρνηση με τα ίδια κριτήρια ετοιμάζεται να φέρει σχέδιο νόμου για ΠΦΥ και για Ψυχική Υγεία σε μια επιζήμια γραμμή που υπονομεύει τα συλλογικά δικαιώματα των υγειονομικών, των ασθενών και περιθαλπόμενων. Είναι η γραμμή που «κλέβει» την Επιστήμη από τα τίμια χέρια των υγειονομικών και την παραδίδει στα χέρια των εμπόρων της υγείας, για να πλουτίζουν.

Συνεχίζουν να τρίβουν τα χέρια τους οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία με το συνεχιζόμενο αντιασφαλιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ούτε ώρα χαμένη. Η υγεία μας κινδυνεύει. Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού.

Να μην επιτρέψουμε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη, η Πρόνοια να γίνει ένα όλο και περισσότερο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια.

Λένε ότι η υγεία κοστίζει ακριβά, ότι δεν αντέχει το κράτος αυτή τη δαπάνη. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος δεν αντέχει και θεωρεί σπατάλη μόνο ό,τι αφορά ακόμη και την ελάχιστη προστασία και φροντίδα της υγείας που απέμεινε, γιατί εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Αδιαφορούν για το ότι θα αυξηθούν οι λίστες αναμονής για εισαγωγή στα νοσοκομεία. Δε θα υπάρχουν κρεβάτια για έκτακτα περιστατικά για ΜΕΘ, χειρουργεία κλπ. Αδιαφορούν αν οι χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, δε βρίσκουν ούτε τώρα μια θέση σε ένα ίδρυμα ή κέντρο αποκατάστασης. Μετατρέπουν ακόμα περισσότερους ασθενείς και αναπήρους σε πελατεία των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και στην αποκατάσταση.

Όσες μονάδες υγείας θα απομείνουν στο δημόσιο, θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις που ένα μικρό μέρος των δαπανών θα πληρώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπόλοιπο από τους ασθενείς. Ανάλογα με τα κέρδη που θα έχουν αυτές οι μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ή θα κλείνουν στην πορεία. Γι’ αυτό προωθούν την παρακράτηση ενός μέρους της σύνταξης που παίρνουν οι χρόνιοι πάσχοντες και οι ψυχικά ασθενείς, ως συμμετοχή στην πληρωμή των δημόσιων μονάδων που περιθάλπτονται.

Eργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, μικροβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών οικογενειών, μη συναινέσετε, απορρίψτε αυτήν την πολιτική που βάζει υποθήκη την υγεία μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση σήμερα και να έρθει η ανάπτυξη αύριο, με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά μας και με ακόμα πιο ισχυρή την πλουτοκρατία.

O κάθε φορέας ξεχωριστά και όλοι μαζί στην κοινωνική συμμαχία παλεύουμε γι
α την κατάκτηση του ώριμου και ρεαλιστικού στόχου:
· Η υγεία να παρέχεται ισότιμα από ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
· Χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας για όλους τους ασφαλισμένους.
· Ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας σε όλες τις πόλεις που να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό, με εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα ΑμΕΑ, τους ψυχικά πάσχοντες, για τις ανάγκες της πρόληψης και προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
· Ανάπτυξη δημόσιων, δωρεάν προνοιακών ιδρυμάτων και άλλων δομών ανοικτής ή κλειστής περίθαλψης για ΑμΕΑ, ηλικιωμένους, χρόνιους ή ψυχικά πάσχοντες.
· Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων, με κατάργηση της συμμετοχής των εργαζομένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει