ΕΑΚ του ΙΚΑ Μαγνησίας: ΟΧΙ στον εκβιασμό της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η εξαγγελία του δημοψηφίσματος από τη κυβέρνηση και η εφαρμογή του ελέγχου κεφαλαίων (capital control) στις τραπεζικές συναλλαγές είναι αποτέλεσμα ενός διπλού αδιεξόδου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ δεν έχουν καμιά άλλη απάντηση στο ζήτημα του ευρωπαϊκού χρέους και συνακόλουθα για το χρέος της Ελλάδας παρά μόνο την ύφεση, τη μαζική ανεργία και τη κοινωνική καταστροφή (μισθοί, συντάξεις, υγεία, πρόνοια).

Η ετερόκλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την εκλογική της νίκη απέτυχε, καθώς η διαπραγματευτική της τακτική ζητούσε ένα αδύνατο, κατά τα άλλα, «έντιμο συμβιβασμό», που οδηγούσε σε ένα νέο μνημόνιο. Ο έντιμος συμβιβασμός, δηλ. ένα νέο μνημόνιο, θα οδηγούσε στην αποσάθρωση του κυβερνητικού σχήματος κι έτσι επιλέχτηκε το δημοψήφισμα. Οι λύκοι έκατσαν μαζί με τα πρόβατα και συζητούσαν για το μεσημεριανό φαΐ.

Δεν μένουμε αδιάφοροι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος:

Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη πρόταση της τρόικας, στη πρόταση του κεφαλαίου που μας λέει να ισοπεδωθεί η ζωή μας.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ στην τρόικα εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) που κατέστρεψαν τη ζωή μας και σήμερα τσακώνονται με τη κυβέρνηση για το ποιο μνημόνιο θα ήταν καλύτερο.

Με το ΟΧΙ απορρίπτουμε και τις δυο επιλογές, της τρόικας και τη προοπτικής της κυβέρνησης με τις 47 σελίδες των προτάσεων έθετε ένα ψευτοδίλημμα: Πόσο καλύτερο θα είναι το μνημόνιο; Της τρόικας ή το δικό της; Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με το ΟΧΙ απορρίπτουν και τα δυο.

Η κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να τελειώνουμε με τα μνημόνια, καθήλωσε το εργατικό κίνημα στις διαπραγματεύσεις και τα ΜΜΕ υπνώτιζαν πολύ καιρό για το δήθεν «αίσιο» τέλος των διαπραγματεύσεων.

Το ερώτημα, τι κάνουμε, βρίσκεται ξανά στα χέρια του λαού, όχι μόνο στο δημοψήφισμα αλλά ξανά στους δρόμους και τους αγώνες που αποκτούν άμεση πρακτική σημασία.

Το ερώτημα παραμένει αμείλικτο. Μετά την 5η Ιουλίου τι;
Αυτό που δεν έγινε την επομένη των εκλογών, πρέπει να γίνει τώρα:

Μονομερής και πλήρης διαγραφή ολόκληρου του χρέους.

Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, χωρίς καμιά αποζημίωση στο κεφάλαιο, κάτω από εργατικό έλεγχο για να διασφαλιστούν μισθοί, συντάξεις, αποθεματικά ταμείων και οι αποταμιεύσεις των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, χωρίς καμιά αποζημίωση στο κεφάλαιο, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων.

Από σήμερα ψηφίζουμε ΟΧΙ και από σήμερα απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του λαού μας χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση και υπεκφυγή και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας πριν και μετά το δημοψήφισμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει