Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Ν. Φουρτούνα στο Ν. Πήλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Κάνουμε την υπέρβαση και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Ενώσαμε και ενώνουμε πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές διαδρομές, πολίτες που μέχρι χθες τους χώριζαν κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το μέλλον είναι εδώ. Το Νότιο Πήλιο χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Θέλουμε νέους, ικανούς ανθρώπους, με νέα οράματα, με δημιουργικότητα και διάθεση να προσφέρουν έργο. Έντιμους και αποτελεσματικούς, που θέλουν, ξέρουν και μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες λύσεις.»

Συγκινημένος από τη μαζική προσέλευση πολιτών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ν. ΠΗΛΙΟΥ», που έγιναν προχθές Σάββατο 26/4/2014, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Νικ. Φορτούνας, δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

«Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην πλατεία της Αργαλαστής απ’ όπου ξεκινάει η μεγάλη πορεία προς τον κόσμο του Ν. Πηλίου, που στις 18 Μαΐου θα μας εμπιστευτεί και πάλι τις τύχες του τόπου.

Η Αργαλαστή σήμερα μίλησε, η παρουσία σας επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα νίκης που έρχεται από κάθε γωνιά του Ν. Πηλίου.

Για το δικό μας συνδυασμό, η επιλογή των πολιτών να συνεχίσουμε στη δημοτική αρχή του Ν. Πηλίου θα είναι η εντολή να προχωρήσουμε απρόσκοπτα το έργο μας προς όφελος της περιοχής, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έχουν ετοιμαστεί, εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου, θα είναι εντολή στη δημοτική αρχή και τους ανθρώπους που μπορούν να βρίσκονται καθημερινά δίπλα στα προβλήματα όπως έγινε όλα αυτά τα 3,5 χρόνια.

Επιλέγουμε σε αυτή την εκλογική μάχη να μιλήσουμε καθαρά με τους πολίτες.

Να αφήσουμε τα παχιά λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις στην άκρη.

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο εμείς μιλάμε με το έργο μας.

Ζητάμε ανανέωση της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας καταθέτοντας το όραμα της νέας 5ετίας.

Της νέας δημοτικής θητείας των προκλήσεων και των μεγάλων επιλογών στην οποία το Ν. Πήλιο δεν έχει κανένα λόγο για πισωγυρίσματα, για ρίσκα, ή για τυχαίες επιλογές.

Στις 18 Μαΐου οι πολίτες εγκρίνουν την πρόταση της «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ν. ΠΗΛΙΟΥ» δίνοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που στελεχώνουν το συνδυασμό μας και με την εμπειρία, τις γνώσεις και την αναγνώρισή τους από την κοινωνία θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του οράματός μας για τη νέα δημοτική περίοδο.

Πριν από 3,5 χρόνια αναλάβαμε την πρωτοβουλία και τη βαριά ευθύνη για ένα Νότιο Πήλιο ενωμένο στο αύριο.

Μέσα σε ένα θολό τοπίο, με δεκάδες εκκρεμότητες και προβλήματα τα οποία κληρονόμησε ο νέος ενιαίος Δήμος από τους παλιούς ΟΤΑ που συνενώθηκαν, δώσαμε καθημερινά αδιαπραγμάτευτη μάχη για να τεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε αναπτυξιακή τροχιά.

Μάχη απέναντι σε όσους επέμεναν να προτάσσουν θέματα τοπικισμού, να πορεύονται με γνώμονα τις προσωπικές ιδεοληψίες επενδύοντας στο διχασμό των τοπικών κοινωνιών.

Το Νότιο Πήλιο της ενότητας και της σύνθεσης των δυνάμεων είναι εδώ.

Το Νότιο Πήλιο της κοινής πορείας, των κοινών στόχων δε δέχεται να μπει στον άρρωστο φαύλο κύκλο των χαμηλών προσδοκιών, της απαξίωσης, της κακοδιαχείρισης.

Εμείς κάνουμε το επόμενο βήμα και είμαστε πολλοί. Καθημερινά, με τη συμπόρευση ικανών συνδημοτών από άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γινόμαστε περισσότεροι και στις 18 Μαΐου θα είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία.

Το 2011 αναλάβαμε τη διοίκηση του νέου δήμου στην πιο δύσκολη περίοδο της χώρας και την πιο δύσκολη περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας υποστεί συνεχείς περικοπές στη χρηματοδότηση και κατάργηση αρμοδιοτήτων. Η επιλογή μας να τα καταφέρουμε μέσα σ’ αυτό το δυσμενέστατο περιβάλλον ήταν μονόδρομος και η επιλογή μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας ήταν αταλάντευτη. Έτσι, δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το να προσπαθήσουμε και να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε να αποδειχθούμε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συμπολίτες και συνδημότες μας που μας εμπιστεύτηκαν, ενέκριναν το πρόγραμμά μας και μας έδωσαν εντολή να το εφαρμόσουμε.

Από τις μεγάλες μας δεσμεύσεις αποτέλεσε το συμμάζεμα του Δήμου και η οργάνωσή των υπηρεσιών του.

Δυστυχώς η απογραφή που κάναμε απέδειξε πως το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζαμε, με τι
ς υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις προς προμηθευτές και τρίτους να αποτελούν βραχνά αλλά και απειλή για τη συνέχιση λειτουργίας του Δήμου.

Δεν βάλαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Τα αντιμετωπίσαμε με άμεσες και δραστικές αποφάσεις, με σωστή ιεράρχηση, χρηστή διαχείριση, διαφάνεια και τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης της τοπικής αγοράς και των ανθρώπων που συνεργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με ΟΤΑ του Νοτίου Πηλίου, αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία αυτής της προσπάθειας

Η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών μας, παλαιότερων αλλά και νέων, είναι πλέον μια πραγματικότητα για το Δήμο Ν. Πηλίου.

Σε όλα αυτά φυσικά συνέβαλε αποφασιστικά και η επιλογή για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών μας με αποκέντρωση σε όλα τα σημεία του Δήμου, σωστή κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέταμε.

Όπως προανέφερα από την αρχή της θητείας μας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η βαθιά και συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Μια κρίση που έπληξε βάναυσα τους πολίτες δημιουργώντας ισχυρά ρήγματα στον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας πλήττοντας κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια.

Ο Δήμος μας, μέσα από τα έργα και τις δράσεις του στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, έχει καταστήσει σαφή τη νέα αντίληψη που πρέπει να αναδειχθεί μέσα από την κρίση για το κοινωνικό κράτος και την οργάνωσή του.

Για την «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ν. ΠΗΛΙΟΥ» οι εκλογές της 18ης Μαΐου αποτελούν για το Ν. Πήλιο το νέο μεγάλο στοίχημα. Χωρίς διλλήματα. Χωρίς προφάσεις

Η δύναμη ενός τόπου είναι η δύναμη των ανθρώπων του. Η δύναμη του Νοτίου Πηλίου είναι η δύναμη της απόφασης, της συμμετοχής και της έμπνευσης των ανθρώπων του. Και σε μια εποχή δύσκολη, που η δυσπιστία κυριαρχεί και η αμφιβολία γεννά δισταγμούς, η συμμετοχή στα δημόσια πράγματα είναι κάτι περισσότερο από υποχρέωση. Είναι καθήκον.

Είμαστε εδώ με μόνο κριτήριο και οδηγό το Νότιο Πήλιο. Ο καθένας μας με τη γνώση και την εμπειρία του μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα σε εποχές αναζήτησης και μετάβασης, σημαντικός συντελεστής των πραγμάτων. Να επιταχύνει τις μεταβολές. Να εκφράσει αυτές τις μεταβολές. Και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών, που ζητούν σήμερα, απομακρυσμένοι σταθερά από το χθες, νέους τρόπους, νέα αντίληψη και νέα στάση απέναντι στα δημόσια πράγματα.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, ζητάμε και πάλι τη στήριξή σας.

Απευθύνουμε προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις αυτού του ευλογημένου τόπου να μη σταματήσει η πορεία που όλοι μαζί χαράξαμε εδώ και 3,5 χρόνια.

Καλούμε τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία της νέας σελίδας που γράφουμε για το Νότιο Πήλιο.

Αφήνουμε πίσω όσες και όσους επιμένουν στη τακτική της εύκολης και ανέξοδης κριτικής.

Είμαστε εδώ. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά μετερίζια. Άνθρωποι δοκιμασμένοι σε θέσεις ευθύνης και προσφοράς

Με νέες θέσεις, νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις. Μπορεί αυτά τα 3,5 χρόνια να μην έγιναν όλα. Έγιναν όμως πολλά και μπήκαν οι βάσεις για πολλά περισσότερα.

Για αυτά τα περισσότερα, για τις νέες διεκδικήσεις, για την υλοποίηση των οραμάτων μας, για το αύριο των παιδιών μας, για το σταμάτημα της αιμορραγίας που ακούει στο όνομα μετανάστευση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, οφείλουμε να δηλώσουμε όλοι παρών στο μεγάλο ραντεβού της 18ης Μαΐου.

Είμαστε εγγυητές αυτής της πορείας και με τη δύναμη όλων θα πετύχουμε.

Ο αγώνας να φτάσει το μήνυμα σε κάθε γωνιά του Νοτίου Πηλίου συνεχίζεται.

Σε αυτόν τον αγώνα να μη λείψει κανείς.

Μαζί με την «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ν. ΠΗΛΙΟΥ» δημιουργούμε τον τόπο της καρδιάς μας. Το Νότιο Πήλιο που μας αξίζει.»

Με τη δική σας θέληση, κατέληξε ο κ. Φορτούνας,θα νικήσουμε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει