Εκδήλωση-Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε πανθεσσαλική εκδήλωση – διαμαρτυρία με θέμα: Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ – Η λύση του προβλήματος.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών της Θεσσαλίας καθώς και όλοι οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες (βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι). Ζητήθηκε μάλιστα η τοποθέτηση των βουλευτών και η δέσμευση τους ότι θα μεταφέρουν το μήνυμα στον πρωθυπουργό (σ.σ. τι νόημα έχει κάτι τέτοιο σε μια κατεχόμενη χώρα που το κοινοβούλιο έχει καταλυθεί και οι νόμοι δεν ψηφίζονται αλλά επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;;)

Παραυρέθηκαν όλοι οι βουλευτές του Ν. Μαγνησίας εκτός φυσικά των κυβερνητικών. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της κ Μακρή αποδοκιμάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους.

Λυπηρό, αν και αναμενόμενο είναι το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έλαμψε με την απουσία της δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αδιαφορία των δημάρχων για ένα μεγάλο ποσοτό δημοτών τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κυριότερη αιτία εξαιτίας της οποίας ο ΟΑΕΕ αλλά και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία είναι σε τόσο δύσκολη θέση δεν είναι άλλη από την κλοπή των αποθεματικών τους από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών είτε με το PSI του Βενιζέλου, είτε παλιότερα με τα δομημένα ομόλογα (θυμάστε τον Αλογοσκούφη;) και φυσικά με το χρηματιστήριο του Σημίτη (βλ δίκη ΔΕΚΚΑ).

Ορισμένοι φορείς κινήθηκαν σε μετριοπαθείς λύσεις πχ νομική αντιμετώπιση του θέματος με πιλοτική δίκη (σ.σ. τι νόημα έχει κάτι τέτοιο σε μια κατεχόμενη χώρα όπου τα ανώτατα δικαστήρια γνωμοδοτούν υπερ της κυβέρνησης;;)

Υπήρξαν όμως και ριζοσπαστικές, ρεαλιστικές φωνές που πρότειναν πλήρη διαγραφή χρεών και προστίμων & αναλογικότητα στις εισφορές (εισπράττεις πληρώνεις ανάλογα, δεν εισπράττεις δεν πληρώνεις) κάτι που θεωρείται αυτονόητο για ένα κράτος δικαίου.

Αλγεινή εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι δεν δόθηκε ο λόγος στους απλούς πολίτες από τους διοργανωτές με πρόσχημα το προχωρημένο της ώρας παρά τις αντιδράσεις και τα μαζικά αιτήματα. Για άλλη μιά φορά δεν έγινε και δεν θα γίνει καμία δημόσια διαβούλευση ώστε να πάρει το μαζικό μήνυμα των πολιτών – ελεύθερων επαγγελματιών το δοσιλογικό καθεστώς. Γι’ άλλη μια φορά φυσικά ανατέθηκε σε εκπροσώπους η διευθέτηση του προβλήματος με τα γνωστά αποτελέσματα άλλων αναθέσεων…

Όλοι όμως οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι απαιτείται η ενότητα όλων μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση και τ΄αφεντικά της εγχώρια και ξένα (βλ ΕΕ, ΔΝΤ) εναντίον του Ελληνικού Λαού! Ότι πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας (ιδεολογικές, ταξικές) για το καλό της πατρίδας και του Ελληνικού Λαού. Ότι μόνο αν αγωνιστούμε μπορούμε να κερδίσουμε.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) σταθερό στις θέσεις και απόψεις του και ανοιχτό στη δημόσια διαβούλευση, βρίσκεται με κάθε μέσο δίπλα σε κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη και στους ελεύθερους επαγγελματίες που για χρόνια λεηλατήθηκαν από άχρηστες-δοτές κυβερνήσεις και κομματικά διορισμένα διοικητικά συμβούλια ταμείων. Από την ίδρυσή του παλεύει για τη δημιουργία Παλλαϊκού Μετώπου χωρίς χρώματα και ταμπέλες, με βασική του αρχή τη δημοκρατία στην πράξη, χωρίς καπελώματα και υποσχέσεις λύσεων ερήμην του λαού. Όχι για παρακλήσεις προς τους εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά για τη δυναμική διεκδίκηση απόδοσης δικαιοσύνης και πραγματικής στήριξης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι και όχι τα παράσιτα του οικονομικοπολιτικού συστήματος.

Σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι υπό διωγμό και απειλούνται με κατασχέσεις και φυλάκιση πνιγμένοι στα χρέη μιας οικονομικής κρίσης που άλλοι δημιούργησαν σε βάρος τους και άλλοι διαχειρίζονται και πάλι σε βάρος τους. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι, μόνο ενωμένοι, χωρίς κομματικές ταυτότητες, τεχνητούς διαχωρισμούς και συνδικαλιστικά καπελώματα μπορούν να πετύχουν τις νίκες που δικαιούνται, όπως γνωρίζουν ότι αν παραμείνουν σε παθητική στάση ή αναθέσουν τη λύση των προβλημάτων σε άλλους θα είναι και πάλι οι μεγάλοι χαμένοι

Είναι καιρός όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να συνειδητοποιήσουν ότι, μόνο με την ενεργό προσωπική συμμετοχή τους στην ανατροπή αυτού του καθεστώτος θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα λάβουν αυτό που τους ανήκει και το έχουν ακριβοπληρώσει με ιδρώτα και θυσίες τόσα χρόνια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει