Εκδήλωση της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας για τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το ρατσιστικό μίσος απειλεί να φωλιάσει στις καρδιές χιλιάδων παιδιών με την υστερία μιας μειοψηφίας «γονιών» που θέλει να αποκλείσει τα προσφυγόπουλα από την εκπαίδευση, ως συνέχεια του γενικού αποκλεισμού από κάθε είδους δικαίωμα που επιβάλουν κυβέρνηση και ΕΕ για ντόπιους και μετανάστες. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται τόσο από τις καταθέσεις μαρτύρων στη δική της Χρυσής Αυγής, όσο και από τα τελευταία γεγονότα στο Βοτανικό πως η εν λόγω φασιστική και νεοναζιστική οργάνωση είναι όργανο επιχειρηματικών συμφερόντων και στελεχώνεται από ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου.

Η επίθεση δε που δεχτήκαν αγωνιστές που παρευρέθηκαν στο χώρο της δίκης στο Εφετείο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα από μέλη της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με δυνάμεις της αστυνομίας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τόσο τη στενή σχέση του φασισμού με το ίδιο το κράτος και τους μηχανισμούς του, όσο και ότι η φασιστική απειλή αποτελεί μια ενεργή εφεδρεία του συστήματος.

Ενόψει των κινηματικών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου η συζήτηση για το χαρακτήρα της αντιφασιστικής πάλης σήμερα αποκτά ένα ιδιαίτερα επίκαιρο χαρακτήρα, ως σημείο της πάλης ενάντια στο σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Στα πλαίσια αυτά η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου οργανώνει την Κυριακή 13/11 στις 20:00 εκδήλωση-ενημέρωση για τις εξελίξεις στη δική της Χρυσής Αυγής.

Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος, μέλος της πολιτικής αγωγής εναντίων της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος των Αιγύπτιων αλιεργατών που είχαν δεχτεί επίθεση από τη Χρυσή Αυγή τον Ιούνη του 2012. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας στην οδό Μεταμορφώσεως 19.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει