Εκδρομές και ενίσχυση των υποδομών στα ΚΑΠΗ Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ενώ με επιτυχία συνεχίζονται τα δρομολόγια των λουομένων και η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στο Βελεστίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εκδρομές των ΚΑΠΗ σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς στο πλαίσιο της ενίσχυσής τους από το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει έρθει σε επικοινωνία με τους συλλόγους των ΚΑΠΗ για να τους ενημερώσει σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων. Συγχρόνως από το Δήμο προωθούνται παρεμβάσεις για τον καλύτερο εξοπλισμό των ΚΑΠΗ, ώστε οι ηλικιωμένοι να αισθάνονται άνετα στους κλειστούς χώρους σε ημέρες που επικρατεί αφόρητη ζέστη.

Οι εκδρομές των ΚΑΠΗ πραγματοποιούνται κανονικά τα τελευταία χρόνια παρά την οικονομική κρίση. Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή και φέτος μετά τις 20 Αυγούστου, θα δοθεί η δυνατότητα στους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ να εκδράμουν σε διάφορα μέρη της χώρας συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την γνωριμία νέων τόπων.

Οι εκδρομές εντάσσονται στο πλαίσιο της καλύτερης κοινωνικής ενσωμάτωσης και εξωστρέφειας των ηλικιωμένων. Είναι δε αξιοσημείωτο πως κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι μεγάλη.

Αναφορικά με το θέμα των παρεμβάσεων ως προς τον εξοπλισμό των ΚΑΠΗ η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε ότι «έχουμε επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους όλων των ΚΑΠΗ προκειμένου να δούμε, ποιες άλλες ανάγκες χρειάζονται τα κτίρια αυτή την περίοδο που κάνει ζέστη. Εμείς προχωρούμε ήδη στην τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού, ώστε να είναι άνετοι οι χώροι, ενώ αναβαθμίζουμε και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Για τη Δημοτική Αρχή η στήριξη των ηλικιωμένων αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια, ενώ προγραμματίζουμε σύντομα να λειτουργήσουμε στο Δήμο μας και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Τα δρομολόγια λουομένων

Στο μεταξύ με κανονικούς ρυθμούς διεξάγονται τα δρομολόγια με το λεωφορείο του Δήμου στην παραλία του Καμαρίου. Πολλοί είναι οι λουόμενοι που συμμετέχουν στα δρομολόγια, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν μπάνιο, χωρίς μάλιστα να πληρώσουν για τα μεταφορικά έξοδα. Η μεταφορά των λουομένων θα συνεχιστεί κανονικά για όλο τον Αύγουστο.

Ο θερινός κινηματογράφος

Μεγάλη ανταπόκριση έχει στους νέους της περιοχής η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου κάθε Κυριακή στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στο Βελεστίνο.

Εδώ και ένα μήνα περίπου που λειτούργησε για πρώτη φορά ο κινηματογράφος μετά από πρωτοβουλία νέων της περιοχής και τη στήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, πολλά άτομα παρακολουθούν την προβολή των ταινιών οι οποίες αξίζει να τονιστεί επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Οι προβολές των ταινιών κάθε Κυριακή θα γίνονται όλο τον Αύγουστο. Πάντως η όλη εξέλιξη δείχνει ότι από την περιοχή απουσίαζε ο συγκεκριμένος τρόπος ψυχαγωγίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει