Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών χιλιάδες παιδιά από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, επισημαίνοντας το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται φέτος με τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό του 25% των παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους, από τις 121.569 αιτήσεις γονέων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης» τα 36.769 παιδιά έμειναν φέτος εκτός δομών, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα. Ενώ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη εξασφάλισης πόρων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέσμευσε στον προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος μόλις στα 193.025.945 ευρώ. Ως εκ τούτου, χιλιάδες οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός βρεφονηπιακών δομών για τη φετινή χρονιά.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να ενημερωθούν από τους για αρμόδιους υπουργούς, εάν θα εξασφαλίσουν τα επιπλέον 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη και των υπολοίπων παιδιών που βρέθηκαν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει