ΕΜΔΥΔΑΣ: Αποκλεισμός Διπλ. Μηχανικών από τη δυνατότητα επιλογής σε θέσεις ευθύνης στο Υπ.Οικονομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κύριε,

Γενικέ Γραμματέα, η Ομοσπονδία μας, δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση που καλύπτει Πανελλαδικά δέκα χιλιάδες (10.000) Διπλ. Μηχανικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, την Αυτοδιοίκηση και τα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από Φορείς του Δημοσίου, είναι δέκτης έντονων διαμαρτυριών από Διπλ. Μηχανικούς μέλη της που εργάζονται στο Υπ. Οικονομικών και συγκεκριμένα στην Γενική Δ/νση Οικονομικής πολιτικής, εξαιτίας αποκλεισμού τους από την δυνατότητα επιλογής σε θέσης ευθύνης κατ΄ εφαρμογή του Π.Δ. 111/2014.

Οι Διπλ. Μηχανικοί, εκτιμούμε ότι αποτελούν στελεχιακό δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης και περιπτώσεις αποκλεισμού τους από την δυνατότητα κατάληψης θέσης ευθύνης, συνιστά άνιση, άδικη και αντιεπιστημονική αντίληψη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη μη συμβολή ενός ικανού ανθρώπινου δυναμικού στο παραγόμενο έργο του Υπουργείου.

Κύριε Γενικέ, ειδικότερα στη Γενική Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, υπηρετούν Διπλ. Μηχανικοί που προέρχονται από το πρώην ΥΠΕΘΟ και μεταφέρθηκαν το 2009 υποχρεωτικά στο Υπ. Οικονομικών, έχοντας επί πολλά χρόνια προσφέρει με απόλυτη επάρκεια τις υπηρεσίες τους από θέσεις ευθύνης.

Κατ΄ εφαρμογή του Π.Δ. 111/2014, που προσδιορίζει τους Κλάδους και τις ειδικότητες του προσωπικού που δύνανται να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης και ενώ προβλέπονται σωρεία Κλάδων και ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, έχει αποκλειστεί ο Κλάδος των Διπλ. Μηχανικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέραμε παραπάνω, ζητούμε να αναλάβετε άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες, αφενός μεν για την προώθηση τροποποίησης του σχετικού ΠΔ 111/2014 ώστε να περιλαμβάνει και τους υπαλλήλους του Κλάδου ΠΕ Μηχανικών για την κατάληψη θέσεων ευθύνης ανάλογα και ισότιμα με τις άλλες Πανεπιστημιακές ειδικότητες, αφετέρου δε για τις τωρινές κρίσεις που πιθανόν πραγματοποιηθούν να συμπεριληφθούν και οι υπηρετούντες Διπλ. Μηχανικοί της συγκεκριμένης Γεν. Δ/νσης, που κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, σε άλλες θέσεις διαθέσιμες με βάση τις σημερινές προβλέψεις του οργανισμού του Υπουργείου.

Αναμένοντας την ανάληψη των σχετικών πρωτοβουλιών από μέρους σας, είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει