Εννιάμιση τόνους αλεύρι μοιράστηκε στην Αργαλαστή από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Εννιάμιση τόνους αλεύρι μοιράστηκε στην Αργαλαστή από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, τον περασμένο μήνα.
Πιο συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση όλων των κατοίκων του Πηλίου, προχωρά στην υλοποίηση δράσεων που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση χρημάτων, την αγορά προϊόντων σε χαμηλές τιμές και τη στήριξη Ελλήνων παραγωγών.
Έτσι, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου διένειμε αλεύρι σε κατοίκους του Νοτίου Πηλίου χωρίς μεσάζοντες. Πιο συγκεκριμένα, διένειμε:

  • Αλεύρι από ελληνικά μαλακά σιτάρια (μαλακό για όλες τις χρήσεις) από τους Μύλους Κουτσιαρή Κατερίνης, στην τιμή των 0,60 ευρώ/κιλό, σε συσκευασία των 10 κιλών.

Πρόκειται για αλεύρι μαλακό υψηλής ποιότητας για μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών συνταγών, ιδανικό και για λευκό σπιτικό ψωμί. Παράγεται από επιλογή μαλακών σιταριών Μακεδονίας.

  • Αλεύρι από ελληνικά σκληρά σιτάρια (σκληρό ελαφρώς κίτρινο) από τους Μύλους Κουτσιαρή Κατερίνης, στην τιμή των 0,65 ευρώ/κιλό, σε συσκευασία των 10 κιλών.

Πρόκειται για αλεύρι κίτρινο φίνο σιμιγδάλευρο με χαρακτηριστικό σταρένιο άρωμα, χρώμα και γεύση. Ιδανικό για παραγωγή παραδοσιακού χωριάτικου ψωμιού. Παράγεται από επιλεγμένα σκληρά σιτάρια Θεσσαλίας

Μοιράστηκαν επίσης διάφορες ακόμη ποικιλίες αλεύρων (μαύρα κ.λ.π.) σε μικρότερες συσκευασίες, ενώ παρών στη διαδικασία διανομής, ήταν και ο πρώην δήμαρχος Αργαλαστής, δημοτικός σύμβουλος Νοτίου Πηλίου Μιλτιάδης Γαϊτανάς.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που οι δημότες κατάφεραν να επωφεληθούν με μία ακόμη ενέργεια του Ινστιτούτου, σε μια περίοδο μάλιστα, κατά την οποία οι δράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης θα πρέπει να αυξάνονται.
Το Ινστιτούτο θα συνεχίσει ανάλογες ενέργειες και προγραμματίζει να προχωρήσει σε νέα διανομή το Φεβρουάριο, σε ημερομηνίες που γνωστοποιηθούν μέσων των ΜΜΕ και των σελίδων διαδικτύου του Ινστιτούτου.
Πληροφορίες στην κυρία Ελένη Γιώτη 6978525599 από ώρα 6μμ μέχρι 9μμ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει