Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση ΙΚΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης πήγε περίπατο. Η πτώχευση της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αφορά το 1% του ΑΕΠ, περίπου 200 εκατομ.€ εισφορές σε ετήσια βάση για το ΙΚΑ κι η τύχη του αφορά περισσότερες από 3.000 συνδεδεμένες επιχειρήσεις. Τα χρέη της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ξεπερνούν τα 2 δις€.

Μέχρι σήμερα, όλες οι προτάσεις (πρόταση Μαρινόπουλου, πρόταση Σκλαβενίτη, σχέδιο ΑΤΛΑΝΤΙΚ) που έχουν κατατεθεί στο πτωχευτικό τραπέζι αφορούν τη διάσωση του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.

Η ΕΑΚ, πριν από το δημοψήφισμα και την υπαγωγή της χώρας στο 3ο μνημόνιο είχε ζητήσει για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος και του λαού τη πλήρη εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, (συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών) χωρίς ένα ευρώ στο κεφάλαιο, κάτω από των έλεγχο των εργαζομένων.

Η πρότασή μας δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη καθώς ο φτωχοποιημένος λαός μας χρειάζεται άμεσα ένα πανεθνικό δίκτυο διανομής φτηνών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες και μαρινοπουλαίους.

Καθώς, μαζί με εσάς πλήττεται και το δικό μας δικαίωμα στην εργασία, το ΙΚΑ καταργείται και ένα νέο ασφαλιστικό υπερταμείο (ΕΦΚΑ) δημιουργείται για να επιβάλλει και να διαχειριστεί τη φτώχια όλων μας. Τα λουκέτα στο ΙΚΑ συνεχίζονται με πρόσφατη την απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ να κλείσει το κατάστημα της Πλ. Ομονοίας στην Αθήνα. Γνωρίζουμε ότι οι συγχωνεύσεις καταστημάτων θα φέρουν αργά ή γρήγορα και το δικό μας τέλος.

Είναι η κατάλληλη στιγμή εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μόνιμοι, αορίστου, ελαστικά απασχολούμενοι, εργολαβικοί και άνεργοι να ενώσουμε τη φωνή μας για να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη φρίκη της κρίσης.

Στεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας για να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει