Εξιχνιάστηκε μία κλοπή εξοχικής κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

Εξιχνιάστηκε μία κλοπή εξοχικής κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

Δράστες της κλοπής είναι δύο ανήλικοι μετανάστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, μία καραμπίνα, ένα δίκαννο πλαγιόκαννο, τριάντα εννέα φυσίγγια των 9mm, πέντε φυσίγγια κρότου και μία κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εξιχνιάστηκε η κλοπή εξοχικής κατοικίας που διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από (28-11-2013) έως και (09-12-2013) στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Δράστες της κλοπής είναι δύο 17χρονοι, ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας υπήκοος Γαλλίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, σε βάρος του ιδιοκτήτη της οικίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ σε βάρος των γονέων των ανήλικων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, οι δύο ανήλικοι το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα διέρρηξαν εξοχική κατοικία 58χρονου και αφαίρεσαν μία τηλεόραση, μία φορητή γεννήτρια, έναν ψύκτη νερού, δύο ζευγάρια κιάλια, δύο κυνηγετικά όπλα που κατείχε νόμιμα, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα καθώς επίσης και ένα πιστόλι με τριάντα εννέα (39) φυσίγγια των 9mm και πέντε φυσίγγια κρότου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 58χρονος κατείχε παράνομα το παραπάνω πιστόλι και τα φυσίγγια.

Οι δύο ανήλικοι παρέδωσαν στους αστυνομικούς όλα τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στον παθόντα, εκτός από το πιστόλι το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση, ενώ η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα ανευρέθηκε από αστυνομικούς την 02-01-2014 και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, βρέθηκε επιπλέον στην κατοχή του 17χρονου υπηκόου Αλβανίας μία κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε κατά το χρονικό διάστημα από (18-12-2013) έως (19-12-2013) από την πόλη του Βόλου. Ο 17χρονος αγόρασε την συγκεκριμένη μοτοσικλέτα από άντρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων έναντι του χρηματικού ποσού των (50) ευρώ.

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό της.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει