Επίκαιρη ερώτηση του Πάρι Μουτσινά για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που θα συζητηθεί την Τρίτη 14 Οκτωβρίου το απόγευμα, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς επαναφέρει την αναγκαιότητα ένταξης Δήμων του Νομού Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αφού οι προηγούμενες σχετικές ερωτήσεις του δεν απαντήθηκαν από την κυβέρνηση.

Όπως είναι γνωστό, η ανεργία στην Μαγνησία έχει εκτιναχθεί στο 37,4% (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013) ποσοστό που αγγίζει το διπλάσιο των υπόλοιπων Νομών της Περιφέρειας, αλλά δεν περιελήφθη κανένας Δήμος του Νομού στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

Ο βουλευτής σε δηλώσεις του τονίζει ότι με την επίκαιρη ερώτησή του επιδιώκει κατά τη συζήτησή της στην ολομέλεια, ο αρμόδιος Υπουργός να δώσει εξηγήσεις για τα κριτήρια επιλογής των Δήμων που θα ενταχθούν. Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για την σκοπιμότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μόνο πιλοτικά το πρόγραμμα, αφού είναι προφανές ότι στη περίοδο αυτής της βαθιάς κρίσης, η δράση αυτή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έπρεπε να είχε εξαρχής πανελλαδική εφαρμογή.

Επίσης, ο κ. Μουτσινάς έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ερευνών, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Αθήνας, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου με θέμα «Προκλήσεις της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος ελαχίστου εισοδήματος στην Ελλάδα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει