Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΛΑΣ στη ΔΕΥΑΜΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με σκοπό την ενημέρωση, αλλά και τη συζήτηση προβλημάτων των δημοτών σχετικών με τη ύδρευση και την αποχέτευση, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Απ. Νάνο και τον Κ. Νίκου δημοτικό σύμβουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΔΕΥΑΜΒ και είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Λ. Μαυρογιάννη και το γενικό διευθυντή Δ. Οικονομίδη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λ.Σ., μεταξύ άλλων, ζήτησαν να μη διακόπτει η ΔΕΥΑΜΒ την παροχή ύδρευσης σε ανέργους, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, καθώς και σε κατοίκους της Πορταριάς και Μακρινίτσας οι οποίοι δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης από οικονομική αδυναμία. Σε κάθε περίπτωση να διευκολύνονται οι δημότες να εξοφλούν τις οφειλές τους στις περισσότερες δυνατές δόσεις, όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος, ακόμη να παρέχεται και αναστολή πληρωμής οφειλών.

Ταυτόχρονα έθεσαν τα ζητήματα της καθυστέρησης πληρωμής των υπερωριών των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ για χρονικό διάστημα τριών μηνών, της μη σύνδεσης παροχής νερού στο μνημείο εκτελεσθέντων στη θέση Καζανάκι, όπου την προσεχή Κυριακή (15-6-2014) το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης, καθώς και για τη γενική κατάσταση και τις προοπτικές της επιχείρησης.

Τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ δήλωσαν ότι η επιχείρηση προχωρεί σε διακοπές, χωρίς να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση των δημοτών, γι’ αυτό τόνισαν, όσοι δημότες είναι σε δύσκολή θέση πρέπει έγκαιρα να θέτουν το πρόβλημα στην επιχείρηση για να τύχουν διευκολύνσεων, όπως και την ένταξή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο. Στις περιπτώσεις δε των συνδέσεων Πορταριάς και Μακρινίτσας, είπαν, ότι δεν μπορεί παρά να εφαρμοστεί ο νόμος.

Επισήμαναν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της απαγόρευσης προσλήψεων, τις μειωμένες βροχοπτώσεις – χιονοπτώσεις, καθώς και τις δολιοφθορές που γίνονται στο δίκτυο ύδρευσης σε χωριά του Πηλίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και με την επίσκεψη αυτή διαπιστώνει ότι η ΔΕΥΑΜΒ αδυνατεί να προσφέρει τις κοινωνικές υπηρεσίες επιπέδου που οφείλει στους δημότες ένας δημόσιος οργανισμός και όχι τυχαία. Η μεγάλη μείωση του προσωπικού της, ιδίως του μόνιμου και η σταδιακή εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και έργου σε ιδιώτες, η λειτουργία της ως ιδιωτική επιχείρηση στην ουσία, είναι αποτέλεσμα συνειδητών αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων της χώρας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ε.Ε., τις οποίες υπηρετούν πρόθυμα και οι δημοτικές αρχές Βόλου. Στόχος τους η εμπορευματοποίηση ακόμη και των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, η υγεία, η πρόνοια και η παιδεία, και η παράδοσή τους σε ιδιώτες για να αποκομίζουν αυτοί κέρδη και από αυτούς τους τομείς.

Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ και η παροχή άφθονου, ποιοτικού και φθηνού νερού για όλο το λαό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας, ιδίως των κοινωνικών φορέων, του εργατικού λαϊκού κινήματος. Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής και τελικά του ίδιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει