Επίσκεψη Μεϊκόπουλου στους εργαζόμενους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 23/01/2013, στη συνέλευση των εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή των μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η μαζικότατη, σε συμμετοχή, συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι εναντιώνονται στις μειώσεις έως 50% των αποδοχών τους, στην συνεχή υποβάθμιση της εταιρείας που θέτει σε κίνδυνο τόσο τα έργα που έχει αναλάβει όσο και τις δαπάνες για την ολοκλήρωση των έργων.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πήρε το λόγο στην αρχή της συνέλευσης λέγοντας: «Μην παραξενεύεστε από το νεαρό της ηλικίας, η ζωή το έφερε έτσι. Ο καθένας πρέπει να προσπαθεί από όποια θέση βρίσκεται και όλοι μαζί πρέπει να προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην χώρα μας. Όπου τι συμβαίνει; Η ηγεσία της χώρας, η πολιτική ηγεσία κατ’ αρχήν, έχει στραφεί ενάντια στην ίδια την κοινωνία. Επιτίθεται σε όλη την κοινωνία και έτσι βρίσκεστε κι εσείς σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση».

Συνέχισε εκφράζοντας τη συμφωνία του με τα αιτήματα των εργαζομένων και κατάγγειλε ότι «είναι πρόκληση να πληρώνονται μισθοί της τάξης των 12.000 ευρώ ή ακόμη και των 22.000 ευρώ σε εξωτερικούς συμβούλους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και μάλιστα για υπηρεσίες τις οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να καλύψουν οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και την ίδια στιγμή να περικόπτονται οι μισθοί των εργαζομένων κατά 50%».

Κλείνοντας την ομιλία του, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ θα ασκήσει όλες τις δυνατές διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και είπε στους εργαζόμενους: «Όταν ένας άνθρωπος νοιώθει ότι είναι μόνος του απέναντι στα προβλήματα τότε μπορεί και να αισθάνεται αδύναμος να τα αντιμετωπίσει. Εσείς όμως πρέπει να θεωρείτε ότι δεν είστε μόνοι σας, έχετε δίπλα σας, όχι μόνο συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις αλλά έχετε δίπλα σας όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό μην φοβάστε. Προχωρήστε τον αγώνα σας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει