Επιστολή πολίτη προς το Νοσοκομείο του Βόλου

Διαβάστε την επιστολή, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Μέσα σε ένα μήνα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για δεύτερη φορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τις Α’ Παθολογικής κλινικής, για την φροντίδα που έδειξαν στον αδελφό μου Χρηστό Παλάντζα στο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Θα ήθελα όμως να θέσω και κάποιους προβληματισμούς μου, που δεν μπόρεσα να τους θέσω στους ίδιους προφορικά, για λογούς που δεν μπορώ να γράψω.

Την πρώτη φορά θεώρησα ότι με το εξιτήριο που δόθηκε στον αδελφό μου η κατάσταση θα είχε μια ομαλή εξέλιξη, παρόλα αυτά είχα κάποιους ενδοιασμούς γιατί ενώ μου είπαν οι γιατροί ότι είχε υγρό στους πνεύμονες και στο περικάρδιο(αν το λέω σωστά) του δάσυνε εξιτήριο.

Τέλος πάντων λέω γιατροί είναι, φαρμακευτική αγωγή δώσανε κάτι ξέρουν.

Για την δεύτερη φορά όμως υπάρχουν προβληματισμοί και ερωτηματικά αρκετά σοβαρά για έμενα.

Ενώ μας έχουν πει ότι θα χρειαστεί να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για βρογχοσκόπηση(αν την λέω σωστά την εξέταση)

την Παρασκευή μας ειδοποιούν ότι παίρνει εξιτήριο και ότι θα πρέπει κλείσουμε εμείς ραντεβού με πνευμονολόγο στο Πανεπιστημιακό!! Προβληματισμός και ερώτημα το όποιο θα ήθελα να απαντηθεί από τους αρμοδίους.

Εφόσον λέτε ότι χρειάζεται βρογχοσκόπηση, σαν Ιατροί τι σας έκανε να αλλάξετε γνώμη ως προς την μεταφορά του στην Λάρισα, ώστε να εξεταστεί ο αδελφός μου από έναν πιο ειδικευόμενο(πνευμονολόγο) γιατρό; Δεν θέλω να φανταστώ ότι υπήρχε πίεση από κάποια άλλη πλευρά ΜΗ Ιατρική. Αλλά και πίεση να υπήρχε δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας ασθενής παίρνει εξιτήριο, όταν από τα δικά σας χείλη υπήρξε η σύμφωνη γνώμη σας να γίνει η εξέταση.

Να ευχαριστήσω ξανά το προσωπικό της Α’ παθολογικής για την άψογη φροντίδα του αδελφού μου.

Παλάντζας Ιωσήφ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει