Επιστολή Χρυσοβελώνη στον Υπουργό για την επανεξέταση των επαχθών όρων χρήσης του Πανθεσσαλικού

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, ζητώντας την επανεξέταση των επαχθών όρων χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου που επέβαλε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α. Ε. στις Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου, οι οποίες κάνουν χρήση του εν λόγω Σταδίου.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής ανέφερε στην επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το πρόβλημα της χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου απασχολεί έντονα την κοινωνία της Μαγνησίας. Όπως γνωρίζετε η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ Α.Ε), την οποία εποπτεύετε, διαχειρίζεται για λογαριασμό του Κράτους το συγκεκριμένο ακίνητο διαθέτοντας το στις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες (Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου).

Σύμφωνα όμως με στοιχεία που μου έθεσαν υπ’όψιν αθλητικοί παράγοντες, η ΕΤΑΔ Α.Ε επιμένει στην προβολή υπερβολικών οικονομικών απαιτήσεων, οι οποίες δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν στην παρούσα συγκυρία. Συγκεκριμένα ζητείται ετήσιο μίσθωμα τουλάχιστον 75.000 χιλιάδων ευρώ από κάθε μια από τις φιλοξενούμενες ΠΑΕ, την ώρα που για αντίστοιχα Στάδια Ολυμπιακών προδιαγραφών όπως είναι το Παγκρήτιο και το Παμπελοποννησιακό, οι ομάδες πληρώνουν 30.000 ευρώ ετησίως για τη χρήση τους.

Ενδεικτικά αναφέρουν επίσης πως πρόπερσι, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποιούσε το Πανθεσσαλικό Στάδιο ως ομάδα που συμμετείχε στην Super League, το αντίτιμο ήταν μικρότερο από τη σημερινή απαίτηση της ΕΤΑΔ Α.Ε έναντι του Ολυμπιακού Βόλου ως ομάδας πλέον της Football League.

Δυστυχώς οι σχέσεις μεταξύ των δυο μερών οδηγούνται ταχύτατα σε ρήξη με την Εταιρία να ετοιμάζεται να λάβει μέτρα έξωσης από το Στάδιο τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, αφήνοντας ουσιαστικά και τις δύο τοπικές ομάδες χωρίς έδρα εν όψει κρίσιμων αγώνων.

Επειδή η ποδοσφαιρική δραστηριότητα στη Μαγνησία πέραν όλων των άλλων προσπορίζει άμεσα οφέλη στην φθίνουσα τοπική οικονομία, είναι απαραίτητη η επανεξέταση του θέματος από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα. Κι αυτό γιατί πλέον υπάρχει ο κίνδυνος οι ομάδες να υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να αναζητήσουν έδρα για τους αγώνες τους εκτός Μαγνησίας. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι αρνητική μόνο για το Βόλο αλλά θα συνεπάγεται τον μηδενισμό των οποιωνδήποτε πιθανών εσόδων της ΕΤΑΔ Α.Ε από ποδοσφαιρικούς αγώνες στο εν λόγω Στάδιο.

Ως Βουλευτής Μαγνησίας, παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δυο μερών και η ΕΤΑΔ Α.Ε να επιδείξει πνεύμα συνεννόησης, απέχοντας από ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε οριστική ρήξη με την κοινωνία της Μαγνησίας.»

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μαρίνα Γ. Χρυσοβελώνη

Βουλευτής Μαγνησίας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει