Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ Μαγνησίας για τη δίκη Καρυδάκη – Τσαλούχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δικάζονται οι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος στους ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη και Θόδωρος Τσαλούχας για την απεργιακή περιφρούρηση στο Αμαξοστάσιο του Βόλου στις 26 Νοεμβρίου 2012. Η αγωνιστική δράση τους ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις της τότε τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η συλλογική και μαχητική υλοποίηση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων των δημοτικών υπαλλήλων, τους έθεσε στο στόχαστρο των μηχανισμών ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων αλλά και διαχρονικά των δημοτικών αρχών (Σκοτινιώτη και Μπέου), με μετακινήσεις, αναφορές κλπ.

Γνωρίζουμε ότι ενοχλούνται σφόδρα από τη δραστηριότητά μας, γιατί στοχεύει στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που περνά μέσα από το δρόμο της σύγκρουσης με τις πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μονοπωλιακούς ομίλους και προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω του 3ου Μνημονίου-πότε σε αγαστή συνεργασία και πότε με κοκορομαχίες με τους συνενόχους της στην ψήφισή του ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Τα σχέδια που απεργάζονται από κοινού με τον ΣΕΒ και τους «θεσμούς» για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη συρρίκνωση του δικαιώματος στην απεργία ενόψει της 2ης Αξιολόγησης του Μνημονίου συμβαδίζουν με την ταχεία εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Κινητικότητας στους Δήμους, την αναθεώρηση οργανογραμμάτων και τη σύνδεσή τους με την αποδοτικότητα των υπαλλήλων μέσα από την υλοποίηση στόχων, την εναρμόνιση της νομοθεσίας για τα ΒΑΕ σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περικοπή αποδοχών μέσω του αυτόματου δημοσιονομικού «κόφτη» και την ιδιωτικοποίηση τομέων-φιλέτων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας που ευαγγελίζονται ως σωτηρία είτε μέσα από απευθείας ενισχύσεις και διάφορα προγράμματα («Αναπτυξιακός Νόμος») είτε με το χάρισμα προστίμων και τις φοροαπαλλαγές έχει προαπαιτούμενα τα συντρίμμια των εργασιακών σχέσεων, τη φοροληστεία, το πετσόκομμα των συντάξεων, την κονιορτοποίηση των λαϊκών δικαιωμάτων σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Πρωταρχική προϋπόθεση όμως για να περάσουν ανεμπόδιστα την πολιτική τους είναι η απόσπαση της συναίνεσης του λαού για τη σφαγή του εναλλάσσοντας το καρότο του διαλόγου με τις συμβιβασμένες ηγεσίες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και τον κουρνιαχτό της διαπραγμάτευσης και των κόκκινων γραμμών με το μαστίγιο των απολύσεων, του αυταρχισμού και της καταστολής των αγώνων.

Όσο μέτρα και να πάρουν όμως, το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι θα μπαίνουν γυαλί-καρφί στο μάτι τους χτίζοντας τη Λαϊκή Συμμαχία με τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολουμένους, τη νεολαία! Τη δύναμή του ο λαός δεν τη δοκίμασε ακόμη!

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε όλοι μαζί στα Δικαστήρια στις 9.00 το πρωί της Παρασκευής συμμετέχοντας στη στάση εργασίας, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων μας, για μια ζωή με δικαιώματα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει