Επιτυχής συμμετοχή του Δήμου Βόλου σε τουριστική έκθεση στο Τελ Αβίβ

Με σκοπό την ισχυροποίηση της παρουσίας της περιοχής μας σε μία πολύ σημαντική αγορά για την τουριστική κίνηση της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου, όπως αυτή του Ισραήλ, ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στην τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ IMTM 2015 στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, που ήταν και η 5ησυμμετοχή σε έκθεση του εξωτερικού για το 2015.

Στην έκθεση ο Δήμος Βόλου συμμετείχε από κοινού με τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με περίπτερο πληροφόρησης εντός του Ελληνικού περιπτέρου του ΕΟΤ.

Η συμμετοχή περιοχής στην αγορά του Ισραήλ είναι ουσιαστική καθώς ο προορισμός του Πηλίου αποτελεί προορισμό Ισραηλινών τουριστών , όχι μόνο κατά τη θερινή, αλλά κυρίως και κατά την αντίστοιχη Φθινοπωρινή, επιτυγχάνοντας έτσι την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που άλλωστε αποτελεί κύριο στόχο της τουριστικής προβολής.

Στην τουριστική έκθεση εκτός από την αυξημένη επισκεψιμότητα του κοινού υπήρξε η ευκαιρία για σημαντικές επαφές που αφορούσαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως η πεζοπορία ή ο θαλάσσιος τουρισμός, που έγιναν κυρίως μέσω εκπροσώπων τουριστικών γραφείων που επισκέφτηκαν το περίπτερο του Δήμου Βόλου και των υπόλοιπων συνεκθετών.

Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε μια πολύ ουσιαστική παρουσίαση της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχτηκαν οι τουριστικές δυνατότητες της περιοχής σε Ισραηλινά τουριστικά γραφεία προκειμένου να αναπτυχθεί η περαιτέρω τουριστική κίνηση.

Η παρουσίαση οργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, υποστηρίχθηκε από το Δήμο Βόλου και υλοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με εντυπωσιακό οτπικοακουστικό υλικό, με την βοήθεια και του Γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ. Επίσης με τα στελέχη του ΕΟΤ δρομολογήθηκαν και επόμενες εκδηλώσεις οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν περισσότερο το πολύ θετικό ενδιαφέρον της Ισραηλινής αγοράς.

Επόμενη προγραμματισμένη συμμετοχή του Δήμου Βόλου είναι στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου, η οποία θα υλοποιηθεί και πάλι σε συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζοντας έτσι την προβολή της περιοχής μας μέσα από την ουσιαστική συνέργεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική προβολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει