Εργασίες στην εσωτερική οδοποιία Δήμου Ρήγα Φεραίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η δωρεά δημοτικής έκτασης στο Σύλλογο Περιβολιωτών

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Σε περαιτέρω ενέργειες αναβάθμισης της εσωτερικής οδοποιίας σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και στην κατασκευή νέων οδών προχωρεί η Δημοτική Αρχή, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα αποφασίστηκε ομόφωνα η δωρεάν δημοτικής έκτασης-οικοπέδου 300 τ.μ. στο Σύλλογο Περιβολιωτών για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει τις ανάγκες του

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα. Μεταξύ των βασικότερων ζητημάτων, υπάρχει το θέμα της διάνοιξης νέων οδών και της αναβάθμισης της εσωτερικής οδοποιίας στα δημοτικά διαμερίσματα. Ειδικότερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η έγκριση μελετών που αφορούν τις ασφαλτοστρώσεις και τις τσιμεντοστρώσεις στην εσωτερική οδοποιία στα δημοτικά διαμερίσματα του Κεραμιδίου και στις δημοτικές ενότητες Φερών και Κάρλας, αλλά και στη διάνοιξη νέων οδών. Το συνολικό ποσό που έχει προϋπολογιστεί για όλες αυτές τις δράσεις ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «η βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας αποτελεί μία από τις κυρίαρχες προτεραιότητες για την ενίσχυση της ποιότητας στην καθημερινότητα του δημότη και σε αυτό το πλαίσιο ενεργούμε εδώ και καιρό. Παράλληλα οι ανάγκες για νέες παρεμβάσεις είναι διαρκείς. Γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να προωθήσουμε για ακόμη μια φορά ένα ευρύ δίκτυ ενεργειών στο θέμα της εσωτερικής οδοποιίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ήδη έχουμε ετοιμάσει τις μελέτες και γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι ανάγκες. Και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε».

Ο Σύλλογος Περιβολιωτών

Την ίδια στιγμή ανοίγει ο δρόμος μετά από αρκετά χρόνια για την κατασκευή κτιρίου για το Σύλλογο Περιβολιωτών. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της δωρεάς δημοτικής έκτασης – οικοπέδου 300 τετραγωνικών μέτρων εντός του Βελεστίνου στο Σύλλογο Περιβολιωτών.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου «ομόφωνα αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παραχώρηση του οικοπέδου. Πλέον ο Σύλλογος Περιβολιωτών θα μπορέσει να προχωρήσει στην ανέγερση του κτιρίου, όπου θα στεγάζεται και θα υλοποιεί την πλούσια δράση του. Η ενέργειά μας αυτή αποδεικνύει το αμέριστο και αληθινό ενδιαφέρον μας για την ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας. Οι Περιβολιώτες με τη δράση τους έχουν αποδείξει επανειλημμένα τη μεγάλη συνεισφορά τους στην πνευματική, κοινωνική και οικονομική πρόοδο του τόπου μας. Η δωρεά του οικοπέδου είναι η αρχή για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να αποκτήσουν τη στέγη που επιθυμούν».

Η εκδήλωση για μουσικούς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη η τιμητική εκδήλωση για τους μουσικούς στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Συνολικά τιμήθηκαν 71 καλλιτέχνες, όπως τραγουδιστές, οργανοπαίκτες, συνθέτες, καθηγητές, από τον ευρύτερο χώρο της μουσικής. Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία του Βελεστίνου και παρευρέθηκε πλήθος κόσμου.

Στα τιμώμενα πρόσωπα δόθηκε τιμητική πλακέτα, εκφωνήθηκαν χαιρετισμοί, ενώ μίλησαν και οι μουσικοί εκφράζοντας τη συγκίνηση και το αίσθημα τιμής που ένιωσαν από τη βράβευση. Η βραδιά έκλεισε με πλούσια μουσική, όπου οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν.

Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου τόνισε πως «Η μουσική παράδοση στον τόπο μας είναι ιδιαίτερα έντονη και συνδέεται διαχρονικά με την εξέλιξη των ηθών και των εθίμων, αλλά και την τάση των ανθρώπων για ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή.

Μέσα από τη μουσική «ζωντανεύουν» μνήμες και παραστάσεις του παρελθόντος, αναπαράγονται αξίες και τάσεις, εμπλουτίζεται η ψυχαγωγία, ενώ και οι νεώτεροι έρχονται πιο κοντά στον πολιτισμό του τόπου τους.

Λαμβάνοντας όλα αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε ως Δήμος να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που είναι οι φορείς της μουσικής παράδοσης».

Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή της που στο Δήμο δραστηριοποιούνται πολλοί μουσικοί σε διάφορους τομείς, ενώ υπογράμμισε πως ο Δήμος αναδεικνύει τα θέματα της μουσικής, όπως έχει αποδειχθεί με την ενδυνάμωση της Μουσικής Σχολής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει