Ερώτηση Χρυσοβελώνη για την απομάκρυνση του Ζαχαρόπουλου από το ΓΝ Βόλου

ΕΡΩΤΗΣΗ της Βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη σχετικά με την απομάκρυνση του Α. Ζαχαρόπουλου από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: “ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ ”

Στις 22-1-2013 δηλώσατε ότι ο διοικητής του ΓΝ Βόλου θα απομακρυνθεί άμεσα. Στις 25-1-2013 ανακοινώσατε με δελτίο τύπου την απομάκρυνση του. Παρά ταύτα μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση ούτε στην Διαύγεια ούτε σε ΦΕΚ. Αυτή η αβελτηρία του Υπουργείου επέτρεψε στον κ. Ζαχαρόπουλο να αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει από την θέση του διοικητή. Παράλληλα όμως συνεχίζει να υπογράφει αποφάσεις (που δημοσιεύονται στην Διαύγεια) για πληρωμές ιδιωτών από το Νοσοκομείο ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζω ότι στις 9-1-2013 ο κ. Ζαχαρόπουλος υπέγραψε εκ μέρους του ΓΝ Βόλου σύμβαση (με ΑΔΑ: ΒΕΦΣ4690ΒΩ-250) για την μίσθωση του κυλικείου του Αχιλλοπούλειου από ιδιώτη. Με την σύμβαση αυτή, παρά την αντίθετη εισήγηση της νομικής συμβούλου του νοσοκομείου, την απόφαση του Δ.Σ. και τη διακήρυξη του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, ο κ. Ζαχαρόπουλος συμφώνησε η εκμίσθωση να αρχίσει άμεσα (από την υπογραφή της σύμβασης) ενώ η καταβολή του μηνιαίου μισθώματος να αρχίζει από τον Φεβρουάριο του 2013 και μετά. Η αλλαγή αυτή στο σχέδιο της σύμβασης είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το νοσοκομείο σχεδόν ένα μηνιαίο μίσθωμα, δηλαδή περίπου 16.000 €.

Επειδή η ανεξήγητη διαιώνιση της διοικητικής εκκρεμότητας με τον κ. Ζαχαρόπουλο ενδέχεται να προκαλέσει και νέα παρόμοια προβλήματα, ερωτάσθε:

1. Πότε ακριβώς υπογράψατε την απόφαση απομάκρυνσης του κ. Ζαχαρόπουλου;

2. Τι θα πράξετε για να ελεγχθούν οι διοικητικές πράξεις και συμβάσεις που υπέγραψε ο κ. Ζαχαρόπουλος τον Ιανουάριο του 2013;

Αθήνα, 1.2.2013

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει