Ερώτηση Χρυσοβελώνη για τις Περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Θ

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδη, και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη, σχετικά με τις Περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής ανέφερε στην ερώτηση:

«Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό έτους 2013 που ψηφίστηκε πρόσφατα και τις περικοπές που προβλέπονται στο τελευταίο Μεσοπρόθεσμο, μειώνετε σημαντικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι επενδυτικοί πόροι που χάνονται αφορούν δράσεις απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία της Περιφέρειας, όπως συντηρήσεις – ηλεκτροφωτισμό – διαγραμμίσεις δρόμων, αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (εκχιονισμούς, αντιμετώπιση κατολισθήσεων, καθαρισμό ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων), δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια, δαπάνες για την αγροτική- τουριστική ανάπτυξη καθώς και δαπάνες για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2012 ο προϋπολογισμός επενδύσεων από τους ΚΑΠ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν 15.144.000 €, από τα οποία κατανεμήθηκαν έως τώρα μόλις 1.012.000 €! Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη δυσκολία στην υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων, κυρίως στον τομέα των υποδομών, κάτι που αν συνεχισθεί και το 2013, θα καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Πότε θα δοθεί στη Περιφέρεια Θεσσαλίας το υπόλοιπο του ΠΔΕ για το έτος 2012;

  2. Τι προτίθεστε να πράξετε και πότε για την ενίσχυση του ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2013;»

Αθήνα, 9.12.2012

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει