Ερώτηση Χρυσοβελώνη προς Λυκουρέτζο για την έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση της βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Λυκουρέντζο, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Σε μία εποχή που η υγεία πλήττεται βάναυσα καθημερινά με νοσοκομειακά ιδρύματα να οδηγούνται σε συγχωνεύσεις-καταργήσεις και με ελλιπείς ιατρικές παροχές στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, έρχεστε να δώσετε το τελειωτικό χτύπημα στον τομέα της υγείας, οδηγώντας το σύστημα σε ολοκληρωτική κατάρρευση. Οι μειώσεις που σημειώνονται στις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, οι οποίες αγγίζουν μέχρι και το ποσοστό του 30%, εξυπηρετούν, όπως αποδεικνύεται, αφενός μεν τα συμφέροντα των ασφαλιστικών ταμείων αφετέρου δε τις φαρμακευτικές εταιρίες παραγωγής γενόσημων φαρμάκων.

Συγκεκριμένα οι μειώσεις αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φαρμακευτικών εταιριών, οι οποίες αρνούνται να διαθέσουν σκευάσματα στην αγορά ενώ προτίθενται να αναστείλουν τη λειτουργία τους, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στη μείωση των τιμών. Μάλιστα, μετά λύπης μου ενημερώθηκα, πως στη Μαγνησία τα φαρμακεία παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως είναι οι κορτιζόνες, τα αντικαρκινικά, τα ορμονικά και εισπνεόμενα, γεγονός που επιβαρύνει την υγεία των πολιτών και δη των χρόνια πασχόντων.

Ως εκ τούτου ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1.Έχετε αναλογιστεί τις δραματικές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες από τις προαναφερθείσες μειώσεις στα φαρμακευτικά σκευάσματα;
2.Τι προτίθεστε να κάνετε για τις ελλείψεις σε σκευάσματα που σημειώνονται στην περιοχή της Μαγνησίας; Θα συνεχίσετε να αδιαφορείτε για τις ανάγκες σε φάρμακα των ασφαλισμένων και των χρόνια πασχόντων, εξυπηρετώντας μόνον τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών παραγωγής γενόσημων φαρμάκων;»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει