Ερώτηση Χρυσοβελώνη προς Στουρνάρα για το Φ.Π.Α. στην εστίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση της βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Χρυσοβελώνη, προς τον Υπ. Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, όπως έφτασε στο e-volos.gr:

«Μια ακόμη ανακόλουθη και καταστροφική πολιτική σας ήταν η διατήρηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο δυσθεώρητο ποσοστό του 23%. Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, συνέβαλε στην κάθετη πτώση της κατανάλωσης, στη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων του κλάδου, στην αύξηση των «λουκέτων» και φυσικά στη μείωση των εισπράξεων του κράτους από ΦΠΑ.

Μόνο κατά τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει πάνω από 4.500 καταστήματα, ενώ έχουν χαθεί περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας. Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

1.Πότε θα παρουσιάσετε τελικά την διαρκώς εξαγγελλόμενη πρόταση σας για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%;
2.Πιστεύετε πως πλέον ακόμα και μια τέτοια υποθετική μείωση θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση του κλάδου, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπως το Πήλιο;»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει