Ευθεία αμφισβήτηση Πατσιαντά από τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό του σύμβουλο (Ηχητικό)

Έθεσε θέμα λειτουργίας της ομάδας και ιδεολογικό για την καταγγελία εναντίον Μπέου στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ άφησε και αιχμές για την αντιμετώπιση της μνημονιακής παράταξης Σκοτινιώτη

Χαρακτηρίζοντας “θολό το τοπίο” στα δημοτικά, ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Χαυτούρας, μιλώντας το πρωινό της Δευτέρας στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” και στην εκπομπή “Όλα στη φόρα” του Γιώργου Κουμιώτη, αμφισβήτησε ευθέως τον επικεφαλής της ομάδας Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Σε συνέντευξή του, με αφορμή τον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει για τα πεζοδρόμια μεταξύ των παρατάξεων Πατσιαντά – Σκοτινιώτη και της δημοτικής αρχής υπό τον Αχιλλέα Μπέο, ο κ. Χαυτούρας δεν δίστασε να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τόσο αυτό, όσο και τα υπόλοιπα θέματα που προκύπτουν, η ομάδα με την οποία είναι εκλεγμένος.

“Καθορίζουν τις καταστάσεις ένα – δύο άτομα – Θέμα συλλογικότητας και δημοκρατικότητας”

Ο κ. Χαυτούρας μάλιστα δεν δίστασε να αμφισβητήσει ευθέως τον επικεφαλής της ομάδας κ. Πατσιαντά, θέτοντας ξεκάθαρα θέμα λειτουργίας της ομάδας, η οποία όπως τόνισε έχει πρόβλημα συλλογικότητας και δημοκρατικότητας, το οποίο πρέπει να λυθεί, ώστε να αποφασίζουν συλλέγοντας τις απόψεις ακόμα και των μη εκλεγμένων και όχι να καθορίζουν τις καταστάσεις ένα – δύο άτομα, τα οποία οδηγούν σε πισωγυρίσματα.

“Δεν γίνεται πολιτική μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων”

Ο κ. Χαυτούρας, ερωτηθείς για την επιλογή του κ. Πατσιαντά να καταγγείλει τον κ. Μπέο στην ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα των πεζοδρομίων, απάντησε θέτωντας θέμα ιδεολογικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν γίνεται πολιτική με μόνιμες αντιπαραθέσεις και μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων, δεν γίνεταi πολιτική έτσι. Είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε δημοτική αρχή που εκλέχθηκε είναι αυτή. Εμείς μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο για το αντίθετο, να αναδείξουμε το έλλειμα της δημοτικής αρχής και να έχουμε και προτάσεις. Πρέπει να βλέπουμε και την άποψη του κόσμου, όλα αυτά τα γραφειοκρατικά γρανάζια έχουν κουράσει τον κόσμο και βλέπουν ότι δεν γίνεται κάτι, ο κόσμος θέλει να γίνει κάτι. Από την άλλη βέβαια πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες και εμείς σαν αντιπολίτευση πρέπει να αντιδράσουμε για να βρεθεί λύση”.

“Δεν γίνεται χωρίς διάλογο και υπενθυμίζοντας συνέχεια στον κ. Μπέο τα θέματά του με την Δικαιοσύνη”

Συνεχίζοντας ο κ. Χαυτούρας αναφέρθηκε και στην ανάγκη κατάθεσης προτάσεων από την ομάδα, γιατί όπως τόνισε ο κόσμος ακούει, βλέπει και προβληματίζεται, χάνοντας την ελπίδα του και της γόνιμης αντιπολίτευσης και όχι του συνεχούς κατηγορώ, για το κατηγορώ. Δεν γίνεται, όπως τόνισε, αντιπολίτευση χωρίς διάλογο και υπενθυμίζοντας συνέχεια στον κ. Μπέο τα θέματά του με την Δικαιοσύνη.

“Πιστεύω ότι έχουν γίνει λάθη από τον κ. Δήμαρχο, από την άλλη όμως φαίνεται να έχει βούληση, προσωπικά είναι νωρίς να κάνω κριτική. Εγώ πιστεύω ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης πρέπει να έχει προτάσεις και να είμαστε επικοδομητικοί και εκεί που πρέπει να ξεγυμνώνουμε πάλι με επιχειρήματα. Όπως στα Σφαγεία για παράδειγμα, που πρέπει να γίνει εκκαθάριση. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να έχουμε προτάσεις και όχι να είμαστε με ένα συνεχόμενο κατηγορώ. Αν θέλουμε να είμαστε με ένα συνεχόμενο κατηγορώ πρέπει να είμαστε πρώτα για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και για την τελευταία του κ. Σκοτινιώτη”.

“Έχουμε μπερδέψει τον κόσμο, προεκλογικά ήμασταν κατά του Σκοτινιώτη, μετά τον καλέσαμε να συστρατευούμε και τώρα… Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο…”

Σε αυτό το σημείο μάλιστα, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πατσιαντά, άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο αντιμετώπισης της μνημονιακής, όπως την χαρακτήρισε θέτοντας και πάλι θέμα ιδεολογικό, παράταξης Σκοτινιώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν πρέπει να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, πρέπει να κάνουμε κριτική και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, που έφεραν τον τόπο εδώ που τον φέρανε. Πρέπει να κάνουμε σκληρή κριτική στον Σκοτινιώτη, γιατί κάπου έχουμε μπερδέψει και εμείς τον κόσμο. Από την μία προεκλογικά ήμασταν κατά του Σκοτινιώτη, ο οποίος ήταν μνημονιακός και καλλικρατικός, ήταν υπέρμαχος του καλλικράτη, είναι γνωστό, μετά για να αντιμετωπίσουμε τον Μπέο τον καλέσαμε να συστρατευτούμε και τώρα… εντάξει. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Ο κόσμος δεν μπορεί άλλο να αποπροσανατολίζεται και δεν μπορούμε να τον κοροϊδεύουμε”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ολόκληρη την συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου:

Διαβάστε περισσότερα:

– Η νομιμότητα από την Αριστερά δεν προασπίζεται χέρι – χέρι με τις δυνάμεις καταστολής
Αναβιώνει το κοινό μέτωπο Πατσιαντά – Σκοτινιώτη, αυτή τη φορά για τα πεζοδρόμια
Μπέος: Ας έρθουν να πάρουν εμένα τη Δευτέρα αυτόφωρο. Το έργο θα ολοκληρωθεί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει