Ζητά να εξεταστεί άμεσα η πρόταση του Δημάρχου Βόλου για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα η Χρυσοβελώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή από τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση, κάνει η βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη καταθέτοντας στο θερινό τμήμα της Βουλής σχετική αναφορά επισυνάπτοντας την επιστολή του Δημάρχου Βόλου κ. Σκοτινιώτη για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο Δήμο Βόλου.

Ο Δήμαρχος απέστειλε την πρόταση του στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας με κοινοποίηση στους βουλευτές του Νομού ζητώντας την παρέμβασή τους.

Η κ. Χρυσοβελώνη σε άμεσο χρόνο προβαίνει στην κατάθεση αναφοράς. Σε αυτή αναφέρει προς τον Υπουργό: «Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του ως άνω Δημάρχου και να με ενημερώσετε σχετικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Βόλου, στην επιστολή του, υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – ότι «το κλείσιμο επιχειρήσεων και η απώλεια θέσεων εργασίας συνεχίζονται αδιάλειπτα και η ανεργία στην πόλη μας κυριολεκτικά καλπάζει, με οδυνηρές συνέπειες όχι απλώς για το βιοτικό επίπεδο, αλλά για την ίδια τη επιβίωση πολλών οικογενειών συμπολιτών μας.

Τα δημοσιεύματα και τα στοιχεία για τραγικά περιστατικά αποτελούν καθημερινότητα και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και άλλων τοπικών φορέων, εξαντλούν τα όριά τους προκειμένου να υπάρξει ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Εκτός από τον δείκτη της ανεργίας, και οι υπόλοιποι σχετικοί δείκτες, όπως το τοπικό ΑΕΠ, η βιομηχανική παραγωγή, οι καταθέσεις, το λιανικό εμπόριο, κλπ., συρρικνώνονται διαρκώς. Σημειώνουμε ότι η Μαγνησία έχει υψηλή εξειδίκευση στους τομείς οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, δηλαδή στον δευτερογενή και τριτογενή».

Και ζητά: «πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο Δήμο Βόλου είναι απολύτως πρόσφορη και ενδεδειγμένη, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να γίνουν τυχόν βελτιώσεις πριν από την επέκταση της εφαρμογής του μέτρου και σε άλλες περιοχές. Παράλληλα, θα δοθεί μια ανάσα στη χειμαζόμενη τοπική κοινωνία πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που την έχει τόσο πολύ ανάγκη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει