Η ΔΑΣ καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ για ανακοίνωση στα ΜΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της ΔΑΣ, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η παράταξη της ΔΑΣ Επισιτισμού καταγγέλλει την παράταξη της ΠΑΣΚΕ και πλειοψηφούσα παράταξη στο Σωματείο του κλάδου για την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ για την απεργία στις 4 του Φλεβάρη. Η ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί ανακοίνωση του Σωματείου όπως «βαφτίζεται», αλλά ανακοίνωση της παράταξης της ΠΑΣΚΕ η οποία προσπαθεί με έντεχνο τρόπο να καπελώσει το Σωματείο και να καναλιζάρει τις αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων.

Η Διοίκηση του Σωματείου όχι μόνο δεν συνεδρίασε, αλλά εδώ και καιρό παρά τις πιέσεις των 2 εκλεγμένων στο ΔΣ με την παράταξη της ΔΑΣ για συνεδρίαση, οι εκλεγμένοι με την ΠΑΣΚΕ «αγρόν ηγόραζαν». Ούτε που ενδιαφέρθηκαν να συνεδριάσουμε μπροστά στην αντιλαϊκή θύελλα που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση-ΕΕ-μεγαλοεγοδοσία στα δικαιώματα των συναδέλφων, συνολικά στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για το μόνο που ενδιαφέρθηκαν ήταν να βάλουν και αυτοί το χεράκι τους στον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων και να τους καλέσουν να διαδηλώσουν «κάτω από ξένη σημαία».

Να γίνουμε δηλαδή με έμμεσο τρόπο χειροκροτητές στην πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι συνάδελφοι έχουν χορτάσει με το κουτάλι τις «αγωνιστικές κορώνες» των παραπάνω συνδικαλιστών, οι οποίοι στην Ομοσπονδία του Κλάδου συμφώνησαν με τους μεγαλοξενοδόχους μειώσεις μισθών 15% στην Κλαδική Σύμβαση των συναδέλφων στα ξενοδοχεία. Τα ίδια κάνουν και με το Ασφαλιστικό αφού κάτω από ένα γενικόλογο «αντιδρούμε στο νομοσχέδιο» αφήνουν ανέγγιχτο τον πραγματικό πυρήνα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Καλούμε μαζικά τους συναδέλφους να καταδικάσουν το σχέδιο – λαιμητόμο της κυβέρνησης και να γυρίσουν την πλάτη στις λογικές που αναπαράγουν οι παραπάνω ηγεσίες. Να γίνει καθαρό με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία ότι οι εργαζόμενοι και όσοι θίγονται από αυτό δεν παζαρεύουν κανένα μερεμέτι, κανένα φτιασίδωμα. Το μοναδικό αίτημα που εκφράζει τις αγωνιστικές μας διαθέσεις είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να μην φτάσει καν στη Βουλή! Καλούμε τους συναδέλφους να απεργήσουν να συμμετάσχουν μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο των ταξικών Σωματείων και Συνδικάτων, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου και αγωνιστικά να διεκδικήσουμε:
Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική

Μπορεί επίσης να σας αρέσει