«Η κοινωνική μέριμνα δε δύναται να παρέχεται με αυθαίρετα κριτήρια και εξωπραγματικές προϋποθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Ο εμπαιγμός και η έλλειψη ευαισθησίας από πλευράς συγκυβερνώντων έχουν πλέον αγγίξει το ζενίθ, καταδεικνύοντας με τον πιο έκδηλο τρόπο την απόλυτη ανικανότητα τους να εγκύψουν στα τεράστια προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ως επιβεβαίωση των παραπάνω έρχεται η απόφαση του «πολύ» πλέον Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κου Λιβιεράτου, να θέσει ως κριτήριο υπαγωγής των ατόμων με αναπηρία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, και μάλιστα με πλαφόν κατανάλωσης, τη στιγμή που πλείστα όσα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των ΑμεΑ δεν αγγίζει το εν λόγω ποσοστό.

Η αναλγησία όμως του αρμόδιου Υπουργού δε σταματά εδώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πλαφόν της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ημέρας 200kWh- 2000kWh που ετέθη για τα άτομα που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, η καθημερινή χρήση της οποίας είναι απαραίτητη για την επιβίωσή τους καθώς η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. δεν ισχύει σε περίπτωση υπέρβασης του προαναφερθέντος ορίου κατανάλωσης.

Έλαβε άραγε υπόψιν του ο κ. Υπουργός την ενέργεια που καταναλώνουν οι οικιακές συσκευές όταν καθόρισε τις ως άνω προϋποθέσεις;

Και πολύ περισσότερο, είναι απορίας άξιο πως εκδηλώνεται η κοινωνική μέριμνα για τα ΑμεΑ από την πλευρά της πολιτείας, για την οποία καυχώνται οι συγκυβερνώντες, τη στιγμή που ορίζεται το προαναφερθέν πλαφόν κατανάλωσης για τα άτομα που η ζωή τους στηρίζεται στην καθημερινή χρήση ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης;

Δεν πρόκειται για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπως επιθυμούν να το ονομάζουν οι συγκυβερνώντες, αλλά για «Εμπαικτικό Τιμολόγιο» σε βάρος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συνεχίζουν να βιώνουν την πλήρη απαξίωση από τη μνημονιακή πολιτική της Τρόικα του εσωτερικού.

Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε στους συγκυβερνώντες ότι η κοινωνική μέριμνα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα κάθε πολιτισμένου κράτους και δεν δύναται να παρέχεται με αυθαίρετα κριτήρια και εξωπραγματικές προϋποθέσεις ειδικά όταν αφορά τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει