Η κυβερνητική πολιτική πλήττει τα ΕΛΤΑ

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την έλλειψη προγραμματισμού του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ για την έγκυρη πρόσληψη προσωπικού κατά τους θερινούς μήνες και την αναστολή του διευρυμένου ωραρίου των ΕΛΤΑ σε περιοχές, οι οποίες αποτελούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους και ο Βόλος επισημαίνει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Η έλλειψη προγραμματισμού από πλευράς σας για την έγκαιρη πρόσληψη και στελέχωση των ΕΛΤΑ με προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες, οδηγεί σε αναστολή εργασιών τις απογευματινές ώρες και το πρωί του Σαββάτου δεκάδες ταχυδρομεία ανά την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και του Βόλου.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι από τη διευρυμένη λειτουργία των ταχυδρομείων παρατηρήθηκε αύξηση των εσόδων τους της τάξεως του 20 με 35%. Ως εκ τούτου, η απόφαση του Υπουργείου αναμένεται να πλήξει δραστικά τα έσοδα των ΕΛΤΑ.

Επιπροσθέτως, ερωτήματα γεννά η επιλογή των πόλεων και των ταχυδρομείων, στα οποία θα εφαρμοστεί η απόφαση για παύση του διευρυμένου ωραρίου, καθώς περιοχές και σημεία που θεωρούνται πόλοι έλξης επισκεπτών, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, η Ρόδος, η Κέρκυρα και ανάμεσά τους και ο Βόλος θα παραμένουν με κλειστά τα ταχυδρομεία σε ώρες και μέρες αιχμής. Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης θα έπρεπε να διασφαλίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους επισκέπτες της χώρας μας.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο καθυστέρησε ο προγραμματισμός για τη έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού στα ΕΛΤΑ κατά τους θερινούς μήνες;

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των πόλεων και των σημείων στα οποία θα εφαρμοστεί η αναστολή του διευρυμένου ωραρίου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει