Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την επέτειο μνήμης του ολοκαυτώματος της Δράκειας

Η Βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη επικεφαλής αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σήμερα, Κυριακή, θα εκπροσωπήσει το Κίνημα στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος της Δράκειας και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων του Ναζισμού.

Με την ευκαιρία της επετείου η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δηλώνει τα εξής:

«Τιμούμε την μνήμη των Ελλήνων που δολοφονήθηκαν στη Δράκεια πριν από 69 χρόνια, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών σε βάρος της Ελλάδας.

Τιμή και μνήμη είναι έννοιες αλληλένδετες. Κανένα Έθνος δεν μπορεί να διαφυλάξει την αυθυπαρξία του χωρίς αίσθηση της ιστορικότητάς του. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι Έλληνες οφείλουμε να ξαναδούμε την πορεία των εθνικών αγώνων που συνετέλεσαν ώστε η Πατρίδα μας να μην χαθεί μέσα στη λήθη της Ιστορίας.

Επίσης, η κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι «στις 12/12/12 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) με αριθμό 240 η καινούρια δανειακή σύμβαση σύμφωνα με τη οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι: “Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης”.

Το παραπάνω αποτελεί παραχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας στους δανειστές.

Οφείλουμε στις γενιές που μας ακολουθούν να αντισταθούμε.

Αν το κάνουμε όλοι μαζί τότε κανένα Μνημόνιο, καμιά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως η προαναφερθήσα που εκχωρεί όχι μόνο την εθνική κυριαρχία αλλά και την δικαστική προστασία του Κράτους, κανένας ξένος επικυρίαρχος δεν θα καταφέρει να οδηγήσει τους Έλληνες στο περιθώριο των Εθνών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει